A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Nijerya, Ali Rıza Bey Tankerini İmha Etti - VİDEO

Nijeryalı yetkililer, Ondo Eyaletindeki bir açık deniz kuyusundan petrol çaldığı iddiasıyla NNPC'ye göre, yeni adı, Tura II olan, eski adı ise Ali Rıza Bey, olan tankeri Ondo Eyaletindeki bir açık deniz kuyusundan petrol çaldığı iddiasıyla el koydu ve imha etti.

NNPC'ye göre, Tura II (eski adı Ali Rıza Bey, IMO 6620462) olarak tanımlanan tanker, yüklenici Tantita Güvenlik Hizmetleri tarafından açık denizde ele geçirildi. Gemiye el konulduktan ve mürettebat gözaltına alındıktan sonra, gemi bir Nijerya askeri helikopteri tarafından mahkemeye çıkarılmadan imha edildi.

Nijerya Ulusal Petrol Şirketi sözcüsü Garba Muhammed yaptığı açıklamada, "Tutuklama sırasında gemi veya gemideki ham petrol yükü için geçerli bir belge yoktu" dedi. "NNPC Ltd. Komuta ve Kontrol Merkezi'ndeki geminin faaliyetlerine ilişkin daha fazla araştırma, geminin son 12 yıldır gizli modda çalıştığını da ortaya çıkardı. Geminin bildirilen son konumu, Temmuz 2011'de Tin Can Limanı idi. "

Gemi en son Haziran 2014'te Lagos açıklarında kıyıdaki AIS alıcıları tarafından tespit edildi. 

Tura II, yaklaşık 900 dwt kapasiteli (Nijerya medyasında 150.000 dwt olarak yanlış bildirilmiş) 1965 yapımı bir kıyı tankeriydi. Sahibi, Equasis veritabanında listelenmiyor. 

Nijer Deltası kıyılarında bulunan yaygın petrol hırsızlığı son yıllarda daha da kötüleşti ve önemli bir siyasi mesele haline geldi. Ülkenin petrol hırsızlığı sorunu onlarca yıllık bir sorundur ve kısmen siyasi ve askeri seçkinlerin müdahil olması nedeniyle, bastırılmaya son derece dirençli olduğu kanıtlanmıştır. 

Eski Delta Eyaleti isyancı lideri Tompolo liderliğindeki özel birim Tantita Güvenlik Hizmetleri, boru hattı ağı hakkında ilk elden bilgisi olduğu için getirildi (Tompolo'nun grubu onu patlayıcılarla sabote ederdi). Tantita, Shell'in 48 inçlik Trans-Forcados ihracat ana hattından çalan sifon sistemleri de dahil olmak üzere, Nijer Deltası'nda çok sayıda yasadışı dinlemeyi tespit etmekte başarılı oldu.

Geçen yıl Nijerya'nın Channels TV'sine konuşan Tompolo, "Güvenlik görevlilerinin çoğu işin içinde, çünkü o bölgedeki güvenlik görevlilerine [rüşvet vermeden] bir gemiyi yüklemenin hiçbir yolu yok." ordu veya donanma varlığı. 

Tantita Güvenlik Hizmetleri de Ekim 2022'de benzer bir tankeri ele geçirdi ve hızla imha etti. Hükümet yolsuzluğunu eleştirenler, yasadışı tankerlerin, sahiplikleri veya operasyonlarıyla ilgili gemide herhangi bir kanıt elde etmek için herhangi bir çaba gösterilmeden neden bu kadar hızlı yakıldığını sorguladılar. NNPC'ye göre, mürettebatın tutuklanmasının ötesinde başka soruşturma planlanmıyor. 

Kaynak: Maritime-executive

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!