A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
11 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Panama Kanalında, 200'den Fazla Gemi Birikti

Panama Kanalında, 200'den Fazla Gemi Birikti
Panama Kanalı uzun bir süredir uzun süreli bir kuraklıktan muzdarip. Yetkililer, gemi geçişlerinin sayısını sınırladı ve hatta Kanalı geçici olarak kapattı. Denizlerin En Büyük Trafik Sıkışıklığı Oldu

Su tasarrufu çabalarının eşlik ettiği kuraklık, dünyanın en hayati nakliye şeritlerinden birinden geçmeye çalışan gemilerin birikmesine yol açtı.

Wall Street Journal'a göre, Kanalın her iki yakasında 200'den fazla gemi geçmek için bekliyor. Panama Kanalı Otoritesi, gemi geçişlerini normal koşullarda günde ortalama 36'dan 32'ye düşürdüğünü belirten nakliyecilere bir tavsiye yayınladı.

Stratejik su yolundaki bazı gemiler, birikmiş iş yükünü önlemek için trafiği yeniden yönlendiriyor ve mahsur kalan gemilerin çoğu dökme yük gemileri veya gaz taşıyıcıları.

20'den fazla büyük gaz taşıyıcısı işleten Dorian LPG'nin ticaretten sorumlu başkanı Tim Hansen, “Gecikmeler gün geçtikçe değişiyor. Bir kez gitmeye karar verdiğinizde, sıkışıp kalabilmeniz için geri dönmenin veya sapmanın bir anlamı yoktur.'

Yağmur mevsimi bölgeye geç geldi ve kanalın her gün New York şehrinin üç katı kadar suya ihtiyacı olduğu için, ikmal için neredeyse tamamen yağışa bağlı.

Wall Street Journal, "Yeterli yağmur yoksa, gemi geçişleri kesilir ve geçiş yapanlar, Amerikan petrol ve gaz ihracatçıları ve Asyalı ithalatçılar gibi kargo sahipleri için nakliye maliyetlerini artıran ağır primler öderler" dedi.

İstenmeyen bu gelişmeler tüketim malları fiyatları üzerinde baskı yaratabilir.

Panama Kanalı yöneticisi Ricaurte Vasquez Morales, kısıtlamaların yılın geri kalanında da devam edebileceğini ve bunun 200 milyon dolarlık gelir kaybına yol açabileceğini söyledi.

Wallstreet Journal'a göre Panama, 1900'lerin başlarında kanalı inşa eden ABD Ordusu Mühendisler Birliği ile temasa geçti. Önümüzdeki on yıl için "zaten onu besleyen üç nehre ek olarak dört adede kadar nehri su yoluna yönlendirmek için" 2 milyar doları elinde tuttu.

AP Moller-Maersk'in Amerika'daki müşteri teslimatı başkanı Lars Oestergaard Nielsen, Journal'a “Rezervasyon yapamayan iki gemimiz vardı ve oldukça pahalıydı” dedi. "Bir müzayedeye gittik ve geçiş için her gemi için 400.000$'lık normal geçiş ücretine ek olarak 900.000$ ödedik."

Kaynak: marineinsight

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!