A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
15 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Panama Kanalı'ndan büyük tanker ve gaz taşıyıcıları geçmeyecek

Panama Kanalı'ndan büyük tanker ve gaz taşıyıcıları geçmeyecek
Gelecek yılın başından itibaren hiçbir büyük tankerin Panama Kanalı'ndan geçemeyeceğine dair gerçek bir ihtimal var;

VLGC'ler de muhtemelen okyanuslar arası su yolundan dışarı itilecek, bu da dünya deniz yoluyla taşınan gaz ve petrol ticaret modellerinde dramatik değişikliklere neden olacak ve ton/mil miktarını uzatacak. süreçte resim.

Kanal, günde en fazla 40 gemi geçişini karşılayabiliyor; bu rakam, aylarca süren rekor kuraklık nedeniyle bu yıl aşınmış durumda. Buna paralel olarak kanal yöneticileri, su yolunun daha büyük neopanamax kilitlerinden geçen gemiler için maksimum draft limitlerini 2 metreye yakın azaltmak zorunda kaldı.

2023 yılında normalden %41 daha az yağış yağdı ve bu da Gatun Gölü'nün yılın bu döneminde benzeri görülmemiş seviyelere düşmesine neden oldu. Göl, gemilerin geçişi için gerekli olan hayati önem taşıyan tatlı su dilimidir ve ülke nüfusunun %50'sinden fazlasına su sağlamaktadır. Kilit setinden geçen her gemi yaklaşık 52 milyon galon su kullanıyor.

Kanal yöneticileri, önümüzdeki üç ay içinde geçiş sayısını 31'den 18'e düşürecek ve bu rakam bir sonraki duyuruya kadar bu şekilde kalacak.

Bu noktada, daha yeni, daha büyük neopanamax kilitleri için yuvalar günde sekize düşecek ve bunlar çoğunlukla ara sıra gaz taşıyıcısı olan konteyner gemileri tarafından doldurulacak.

“Büyük petrol tankerleri artık bu ticarette yer almayacak. New York merkezli tanker komisyoncusu Poten & Partners'ın yeni bir raporunda, konteyner gemilerinin yaptığı gibi önceden planlama yapamayacaklar ve muhtemelen açık artırma slotları için rekabet edemeyecekler." 2,85 milyon dolar gibi rekor bir fiyata.

“Yuvalardaki keskin azalma, birçok serseri gemiyi (tankerler ve kuru yük gemileri dahil) Kanaldan uzaklaştıracak. Bu, daha fazla ton-mil talebine yol açacak ve muhtemelen daha uzun taşımalar daha büyük gemilerin kullanımını teşvik edebileceğinden segment kullanımında değişikliklere yol açacaktır," diye tahminde bulundu Poten.

Clarksons Research'ün tahmininden elde edilen bir rapor, "Mevcut rezervasyon sistemi göz önüne alındığında, gelecek yılın başlarından itibaren hiçbir VLGC'nin yeni kilitlerden geçememesi mümkündür, ancak eski kilitlerden geçişler büyük ölçüde azalacaktır", ve önemli miktarda ilave ton olduğunu öne sürüyor -millerin gemiler yerine Ümit Burnu çevresinden veya Süveyş üzerinden seyredeceği görülecektir.

Clarksons, Cuma günü yayınlanan bir gaz gemisi piyasası güncellemesinde, "Sonuç olarak hem vadeli hem de spot piyasada oranlar yükseldi, ancak oyuncular durumu değerlendirirken spot piyasa likiditesi düştü" dedi.

Kuru yük için, daha büyük gemilerin kanalda beklemek yerine alternatif rotaları tercih edeceği konusunda giderek artan bir fikir birliği var.

Yunanistan'daki Xclusiv Shipbrokers'ın yakın tarihli bir raporunda, "Panama Kanalı'ndaki kısıtlamalara rağmen, pazar bir alternatif bulabilir ve Cape Horn'u dolaşıp Pasifik'e giden daha büyük gemileri kullanabilir ve ton mil ekleyerek daha büyük gemilerin talebini destekleyebilir" dedi.

Kanaldaki kısıtlamalar halihazırda kuru yüke yönelik büyük bir değişime tanık oldu. S&P Global tarafından yapılan analiz, ABD Körfezi'nden Asya'ya yapılan sevkiyatlarda Süveyş Kanalı'nın payının bir önceki yılki %23'e kıyasla Ekim ayında %83'e yükseldiğini gösteriyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!