A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
11 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Rolls-Royce ve Overmarine, Gelecek Odaklı mtu Teknolojileri ile İş Birliklerine Devam Ediyor

Rolls-Royce ve Overmarine, Gelecek Odaklı mtu Teknolojileri ile İş Birliklerine Devam Ediyor
Sahip oldukları iş birliktelikleri sayesinde başarılı faaliyetlere imza atan Rolls-Royce ve Overmarine, yeni teknolojilerle bu birlikteliği geleceğe taşıyacaklarını duyurdu. Bu kapsamda iki iş ortağı, Monaco Yacht Show'da bir anlaşma imzaladı. Yapılan bu anlaşma ile Rolls-Royce, Overmarine’in Mangusta yat ailesi için mtu 2000 Serisi motorları tedarik etmeye devam edecek.

2022 – 2024 yıllarını kapsayan bu anlaşma ile mtu, hibrit tahrik ve son teknoloji mtu NautIQ Bridge entegre köprü çözümünü tedarik seçeneklerine ekliyor. Ayrıca anlaşma, ileride emisyonsuz bir mtu yakıt hücresi sistemi sağlanmasını opsiyonunu da taşıyor. İmzalanan sözleşme kapsamında Rolls-Royce’un IMO III emisyonuna uygun ürünleri de içeren 60’ı aşkın mtu motorunu teslim edilebileceği öngörülürken, iki şirket arasında onlarca yıldır süren ortaklık pekiştiriliyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Overmarine CEO’su Maurizio Balducci “Overmarine olarak, sahip olduğumuz çevik, sportif ve çok yönlü yatlarımızla sektörün standartlarını belirlemeye devam ediyoruz. Bunu başarmamızı sağlayan mtu motorlarının gücüne, verimliliğine ve emniyetine ise her zaman güveniyoruz. Yaptığımız ortaklık sayesinde mtu ile olan faaliyetlerimizi daha da ileriye taşımak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Rolls-Royce Power Systems Global Denizcilik Başkan Yardımcısı Denise Kurtulus ise görüşlerini “Overmarine'i çözümlerimiz konusunda bir kez daha ikna etmekten gurur duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda, sürdürülebilirlik yatçılık endüstrisinde daha önemli bir hâle gelecekİklim dostu tahrik sistemleri çözümlerimizle Overmarine ve tüm yat endüstrisiyle çalışmaya her zaman hazırız.” sözleriyle dile getirdi.

mtu markası ile Rolls-Royce Güç Sistemleri birimi, kendisini bir motor üreticisinden öte entegre bir sürdürülebilir tahrik ve enerji çözümleri sağlayıcısına dönüştürüyor. Bu doğrultuda birim, “Güç Sistemlerinde Net Sıfır” sürdürülebilirlik programı ile iklim değişikliğine karşı zarar vermeyen çözümlere yönelik somut adımlar atmaya devam ediyor. Güç Sistemleri birimi ayrıca 2023'ten itibaren 2000 ve 4000 Serisi motorlarını e-dizel ve ikinci nesil biyoyakıtlar gibi sürdürülebilir yakıtlar için sertifikalandırmayı planlıyor. Bu sayede şirket, tüm uygulamalarının iklim açısından nötr olabilmesini mümkün kılacak. Sürdürülebilir yakıt kullanımına ek olarak ise Rolls-Royce, yatlarda da kullanılabilecek CO2 içermeyen yakıt hücresi sistemleri gibi yeni teknolojiler üzerinde yaptığı çalışmalara devam ediyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!