A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
15 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Römorkör Sahipleri Birliği'nin yeni yüzleri

Römorkör Sahipleri Birliği'nin yeni yüzleri
Avrupa Römorkör Sahipleri Birliği'nin yıllık toplantısı, yeni bir yönetim kurulunun seçilmesini ve güvenli ve verimli liman çekme operasyonlarına ilişkin yeni bir videonun yayınlanmasını içeriyordu.

Avrupa Römorkör Sahipleri Birliği (ETA) üyeleri 60. Yıllık Genel Kurul Toplantısı için Alicante'de bir araya geldi. Bu yılki etkinlik ETA yerel üyesi Boluda Towage'ın ev sahipliğinde görkemli Asia Gardens Otel'de gerçekleşti. Derneğin 60. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen özel Yıllık Genel Kurul Toplantısına 140 delege katıldı.

Personel değişikliğiyle birlikte örgütün yeni başkanı Kimmo Lehto oldu ve bu başkan, eski başkan Leendert Muller'in yerine derneğin başkanlığını üstlendi. Bay Lehto, Vincente Boluda Ceballos'un yeni başkan yardımcısı rolüyle önümüzdeki iki yıl boyunca ETA'ya liderlik edecek.

Kaptan Kimmo Lehto, Finlandiyalı çekme, kurtarma ve buz kırma şirketi Alfons Håkans'ta hem yönetim ekibinin bir üyesi hem de kurtarma ustası olarak hizmet veren 11 yılı da içeren denizcilik sektöründe 37 yılı aşkın deneyime sahip usta bir denizcidir. Daha önce yolcu gemilerinde kaptanlık yapmış olması ve Finlandiya'da deniz kılavuz kaptanı olarak 10 yılı aşkın deneyiminin yanı sıra, çekme halatının her iki ucunda da deneyime sahip olmasıyla birlikte geniş kapsamlı deneyimi bulunmaktadır.

Bay Lehto, yeni ETA-EMPA Güvenli Liman Römorkör Çekme Operasyonları Kılavuzları gibi projelere katılımın da dahil olduğu bir dönem olan son üç yıldır ETA Denizcilik ve Teknik Komitesine başkanlık etmiştir.

ETA'nın yeni başkan yardımcısı Vicente Boluda Ceballos, Madrid Complutense Üniversitesi'nden İşletme ve Yönetim diplomasına sahiptir ve son sekiz yıl boyunca Boluda Corporación Maritima'nın yönetim grubu içinde çeşitli idari görevler üstlenmiştir. İspanyol Römorkör Sahipleri Birliği'nin başkan yardımcısı olması da onun yeni göreve olan ilgisini ve uzmanlığını artırıyor. ETA yönetim kurulu önümüzdeki iki yıl boyunca derneğe liderlik edecek ve onu derneğin genel sekreteri Anna Maria Darmanin tamamlayacak.

Yıllık toplantıda aynı zamanda güvenli ve verimli liman römorkör operasyonlarına ilişkin yeni videonun lansmanı da yapıldı. Animasyonlu videoda açıklanan yönergeler, Avrupa Deniz Kılavuz Kaptanları Birliği ile yakın işbirliği içinde tanımlanmış olup, römorkör kaptanlarının, kılavuz kaptanların ve gemi kaptanlarının liman çekme operasyonlarının güvenliğini ve verimliliğini sağlamak için uygulaması gereken prosedürleri özetlemektedir.

Bu sütunda daha önce açıklandığı gibi (bkz. MJ Haziran 2019), kullanılacak radyo iletişim kanalları da dahil olmak üzere yukarıda bahsedilenler arasında iyi bir iletişim şarttır. Gemi eksiklikleri ve güvenli itme noktaları plana dahil edilmeli ve operasyona katılan tüm taraflarla paylaşılmalıdır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!