A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Rus petrol operasyonları harİtalandı

KARAS REKLAM
Rus petrol operasyonları harİtalandı
Rus yüklerinin gölgeli gemiden gemiye ihracatında yeni sıcak noktalar ortaya çıkıyor. AB, AIS'lerini kapatan tankerlere karşı harekete geçti, Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya yönelik son yaptırım paketi hakkında daha fazla ayrıntı sağladı.

Gemiden gemiye (STS) transferler, geçen hafta Avrupa Birliği'nin Avrupa sularında şüpheli yasadışı Rus petrolünün STS transferlerini gerçekleştirirken yakalanan gemiler için liman çağrılarının yasaklanmasını görecek olan en son yaptırım duyurularının ardından haberlere geri döndü .

AB, G7 fiyat üst sınırını aşmaya çalışan gemilerin "aldatıcı uygulamalarda ve ilgili çevresel risklerde keskin bir artış" ve bloğa Rus petrolünün ithalatına getirilen yasağı gösterdi.

AB, AIS'lerini kapatan tankerlere karşı harekete geçti 

Splash geçen hafta, Avrupa sularında fiyat sınırını aşan Rus petrolünün gemiden gemiye (STS) transferini yaparken yakalanan gemilerin AB limanlarından men edileceğini bildirdi. Blok ayrıca, bir geminin bir üye devletin münhasır ekonomik bölgesi içinde veya 12 saat içinde meydana gelen bir gemiden gemiye transfer hakkında yetkili makama en az 48 saat önceden bildirimde bulunmaması halinde gemilerin AB limanlarına erişimini yasaklayacağını söyledi. o üye devletin kıyılarının esas hattından deniz mili.

Ayrıca, petrol ithalat yasağına veya G7 tavan fiyatına tabi Rus petrolünü taşırken otomatik tanımlama sistemini (AIS) manipüle eden veya kapatan gemilerin AB limanlarına erişiminin yasaklanması kararı alındı. Bu hükümler 24 Temmuz'da yürürlüğe giriyor . 

“Petrolün menşeini gizlemeyi ve ithalat yasağımızı ve üçüncü ülkelere nakliye ve hizmetler üzerindeki fiyat sınırını aşmayı amaçlayan Rus ham petrolü ve petrol ürünlerini taşıyan gemilerin artan aldatıcı uygulamalarına karşı koymak istiyoruz. Petrol ve petrol ürünlerinin gemiden gemiye transferini içeren bu uygulamalar, kıyılarımızın yakınında çevresel riskler de oluşturmaktadır." 

Ukrayna'daki savaşın başlamasından bu yana geçen 17 ay içinde AB sularında, Rus petrolü daha küçük tankerlerden Yunanistan ve İspanya açıklarında daha büyük gemilere aktarıldı. 

Avrupa'da, Rus petrolünü içeren STS operasyonları Yunanistan'ın Kalamata açıklarında ve Kanarya Adaları yakınlarında görülmeye devam ediyor. Refinitiv'in verilerine göre, Kalamata'da taşınan petrol miktarı Mayıs ayındaki 150.000 varilden bu ay ortalama 210.000 varile yükseldi ve çoğunluğu Hindistan'a gidiyor.

Genel eğilimler açısından, Yunanistan'dan ve Batı Akdeniz'deki Alboran Denizi'nden gelen STS petrolü Hindistan'a yönelirken, Atlantik'te Kanarya Adaları yakınlarında nakledilen yüklerin çoğu Çin'e gidiyor.

 

Kaynak: Splash

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!