A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Rusya'nın Nehir Taşımacılığı konferansı 2023 tamamlandı

Rusya'nın Nehir Taşımacılığı konferansı 2023 tamamlandı
1-2 Kasım 2023 6. konferans “Rusya'nın Nehir Taşımacılığı 2023” Volgograd'da düzenlendi.

Etkinliğe nehir taşımacılığı taşımacılığı segmentindeki önemli oyuncular katıldı. Delegeler arasında nakliye ve lojistik şirketleri, kargo sahipleri, liman çalışanları, gemi inşaatçıları, devlet kurumları, sigorta, leasing ve hukuk firmalarının temsilcilerinin yanı sıra diğer silah ve askeri teçhizat ve ilgili alanların temsilcileri de vardı. Konferansa toplamda 120'den fazla katılımcı kaydoldu.

Nehir taşımacılığı ve iç su yolu altyapısının geliştirilmesine ilişkin genel kurul oturumu, Federal Denizcilik ve Nehir Taşımacılığı Ajansı'nın (Rosmorrechflot) Silahlı Kuvvetler ve Askeri Teçhizat Dairesi başkanı Alexander Klyukin tarafından açıldı.

Su Taşımacılığı Akademisi temsilcisi Margarita Sakhnenko, nehir altyapısının modernizasyonuna yönelik sorunlar ve beklentiler hakkında konuştu.

Oturum, MARINERUS şirketinin Genel Müdürü Alexey Zaitsev tarafından “Birleşik Devlet GSYİH Sistemi - Kalkınma Potansiyeli” raporuyla devam etti.

Nehir limanları ve demiryolu kargo terminallerinin çok modluluğu konusu, Rusya Demiryolları JSC TSK'nın Volga Bölgesi Yönetim Müdürlüğü'nden Violetta Musakaeva tarafından vurgulandı.

Rus Demiryolları Lojistik şirketinin temsilciliğinden Vera Vtorygina'nın tartıştığı gibi, Kuzey-Güney ITC üzerinde çalışmaya yönelik alternatif çözümler göz ardı edilmedi.

Sonraki oturumlar kargo üssü ve nehir lojistiğine ayrıldı.

Volga-Don İç Su Yolları Havzası'ndaki kargo taşımacılığına genel bir bakış, Volga-Don İç Su Yolları Havzası İdaresi Federal Bütçe Kurumu'ndan Alexey Strulev tarafından yapıldı.

AGROSPIKER şirketinin Genel Müdürü Vitaly Shamaev, kargo tabanının en önemli segmenti olan tahıllar ve yağlı tohumlarla ilgili ayrı bir acil konuyu gündeme getirdi.

Favorit şirketinden Nikolai Moskvichev, petrol ürünlerinin nehirdeki lojistiği ve aktarımı hakkında konuştu.

Nehir-deniz taşımacıları ve kargo sahipleri için hukuki dava “Yabancılara şimdi nerede dava açılmalı? Mevcut tahkim hükümleri," diye paylaştı Remedy Hukuk Bürosu'ndan Anastasia Farafonova.

Etkinliğin iş bölümü nehir filosunun inşası ve modernizasyonu konulu oturumla sona erdi.

Nehir gemilerinin ve nehir-deniz gemilerinin tasarımı, inşası ve işletilmesi konularına ilişkin genel bir rapor, St. Petersburg Uluslararası Araştırma Merkezi'nden Vadim Mishchenko tarafından verildi.

R-FLOT Genel Müdürü Alexey Klepikov ve Rybinsk Tasarım Bürosu Direktörü Andrey Khangazheev, yeni römorkör ve itici projeleri hakkında konuştu.

Filo işletme maliyetlerinin azaltılması konusu Sputnikservice şirketinden Konstantin Kempinen tarafından gündeme getirilerek gemilerde kullanılan otomatik kontrol sistemleri vurgulandı.

Konferansta Rus silah ve askeri teçhizatının çeşitli kesimlerinin temsilcilerini içeren bir uzman konseyinin çalıştığını belirtmek gerekir. Etkinliğin sonucunda komite üyeleri, Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı'nın ilgili düzenleyici kurumlarının ve yapılarının dikkatini çekmek için sektörün güncel sorunlarını özetleyen bir karar geliştirdi ve taslağını hazırladı.

Konferans, katılımcıların rahat bir ortamda birbirleriyle iletişim kurabildikleri bir gala yemeğinin yanı sıra Volga hidroelektrik kompleksini ziyaret eden bir tekne gezisiyle sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!