A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Sorunlu hayvan gemisi

Sorunlu hayvan gemisi
Denizde yaklaşık bir ay ve limanda birkaç gün geçirdikten sonra, Bahijah hayvan taşıyıcısından gelen birkaç yüz büyükbaş hayvan Cuma gecesi boşaltıldı.

Boşaltma ihracatçının talebi üzerine yapıldı ve Avustralya Tarım, Balıkçılık ve Ormancılık Bakanlığı yetkilileri tüm biyogüvenlik protokollerinin karşılandığından emin olmak için hazır bulundu. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre sığırlar sağlıklı görünüyor.

Hayvanların boşaltılmasının ardından büyükbaş hayvanlar, güvenli bir şekilde karantinaya alınmak üzere uygun tesislere taşındı. Bakanlık, bu eylemin, halen değerlendirilmekte olan bir eylem olan, gemide kalan hayvanların potansiyel olarak yeniden ihraç edilmesinden ayrı olduğunu kaydetti.

Avustralya Tarım, Balıkçılık ve Ormancılık Bakanlığı Sekreteri Adam Fennessy Pazar günü yaptığı açıklamada, gemideki veterinerin gemide kalan hayvanlarla ilgili önemli bir sağlık veya refah endişesi bildirmediğini söyledi.

Fennessy, "Veterinerler dün çiftlik hayvanlarını ziyaret etti ve Avustralya Baş Veteriner Memuru Dr. Beth Cookson, [Cuma günü karaya çıkan] çiftlik hayvanları ile ilgili olarak Batı Avustralya Baş Veteriner Memuru ile düzenli temas halindedir" dedi.

Halen Bahijah'da bulunan hayvancılıkla ilgili olarak bakanlık yetkilileri tarafından nihai bir karar verilmedi. Fennessy'ye göre bakanlık, ihracatçı tarafından sağlanan canlı hayvanların yeniden ihraç edilmesine yönelik başvuruyu hâlâ "öncelikli bir konu" olarak değerlendiriyor.

"Gemi şu anda Batı Avustralya kıyısı açıklarında ve bazı rutin temizlik işlemlerini yürütüyor. Gemideki hayvanlar için yeterli düzeyde tedarik sağlanıyor" diye ekledi.

Yeniden ihracat kararının bu kadar uzun sürmesine ilişkin bir soruyu yanıtlayan bakanlık sekreteri, mevzuatın, karar vericinin ihracat başvurusunu onaylamak için neleri göz önünde bulundurması ve tatmin olması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

“İhracat Kontrol Yasası ve Hayvanlar Kuralları da dahil olmak üzere yasal gereklilikler karşılandı. Hayvanların ithalatçı ülkeye ithal edilmesinden önce, örneğin bir ithalat izni gerekiyorsa ve alınmışsa veya alınacaksa, ithalatçı ülke gereklilikleri karşılanmış veya karşılanacak. Fennessy, yolculukla ilgili düzenlemelerin hayvanların sağlığını ve refahını sağlamaya uygun olduğunu söyledi.

Departmana yöneltilen bir diğer soru da, boşaltılan hayvanların Victoria'da işleneceğine dair sekreterin yalanladığı bir rapordu.

Hayvanların mükemmel sağlık durumu, Cuma günü Bahijah'dan indirilen birkaç yüz sığırdan bazılarının hafta sonu öldüğünü belirten yerel basında çıkan haberlerle çelişiyordu. Bu ölümler şu anda araştırılıyor. Dr Cookson kesin bir sayı vermedi ancak ölüm oranının düşük olduğunu söyledi.

İsrail merkezli Bassem Dabbah Shipping'e kayıtlı, yaklaşık 14.000 koyun ve 2.500 sığıra sahip, 2010 yılında inşa edilen 7.900 dwt'lik canlı hayvan taşıyıcısı , Avustralya'dan ayrıldığı 5 Ocak'tan bu yana sulardaydı. Husilerin Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılarından kaynaklanan güvenlik endişeleri nedeniyle 16 Ocak'ta rotasından saptı. Tarım Bakanlığı,   biyogüvenlik riskleri ve hayvan refahı nedeniyle geminin derhal Avustralya'ya dönmesi talimatını verdi.

Gemi,   yerel saatle Perşembe sabahı erken saatlerde Fremantle limanına yanaşmadan önce birkaç gün boyunca Perth kıyısı açıklarında demirlemişti . İhracatçı,   sorunu çözmek için Tarım Bakanlığı'na bir plan sundu . Bu, hayvanların bir kısmının Batı Avustralya'ya boşaltılmasını ve geri kalanının Afrika boyunca 33 günlük daha uzun bir rota üzerinden Orta Doğu'ya geri gönderilmesini gerektiriyor. Gemiye şu anda malzeme ikmali yapılıyor ve şu anda hiçbir hayvan boşaltılmıyor.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!