A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Spot fiyatları yükselişte


KARAS REKLAM
Spot fiyatları yükselişte
Spot konteyner oranları hızla yükselişte ve bu ay Kızıldeniz nakliye krizinin başlangıcına, hatta covid salgınının başlangıcına benzer artışlar gösteriyor.

Drewry'nin dün yayınlanan haftalık bileşik küresel endeksi feu başına %16 artışla 3.159 dolara yükseldi ve geçen yılın aynı haftasına kıyasla %81 arttı.

Yılbaşından bu yana ortalama bileşik endeks feu başına 3.227 dolar olup bu, 2020-22 olağanüstü covid dönemi tarafından şişirilen 10 yıllık ortalama oran olan 2.714 dolardan 512 dolar daha yüksektir.

Şangay'dan Rotterdam'a olan navlun oranları en çok öne çıktı ve feu başına %20 veya 606 dolardan 3.709 dolara yükseldi. Benzer şekilde Şanghay'dan Los Angeles'a olan oranlar %18 artışla 617 dolardan 3.988 dolara yükseldi. 

Drewry dün yaptığı açıklamada, "büyük talep artışı ve dar kapasite" olarak tanımladığı Çin çıkışlı navlun oranlarının önümüzdeki hafta da artmaya devam etmesini beklediğini söyledi.

Bir yatırım bankası olan Jefferies'deki analistler bu hafta, "Konteyner navlun oranları, güçlü normal yol hacimleri ve Kızıldeniz'deki yeniden yönlendirme nedeniyle kısıtlı filonun ardından gelen yoğun sezon hacimleri ile büyük kazanımlar elde etmeye devam ediyor" dedi. Jefferies, küresel hacimlerin tipik Şubat/Mart durgunluğundan bu yana gözle görülür bir şekilde arttığına dikkat çekerek, yoğun sezon aktivitesinin önümüzdeki iki ila üç ay boyunca oranların muhtemelen desteklenmeye devam edeceğini öngörüyor.

Pek çok analist, dünya genelinde birçok önemli limanda artan liman sıkışıklığının devam eden Kızıldeniz nakliye kriziyle birlikte oranların yükselişini açıklamaya yardımcı olduğuna dikkat çekti. 

Gemi sahibi kuruluş BIMCO'nun tahminlerine göre, Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarının ardından gemilerin Ümit Burnu üzerinden yeniden yönlendirilmesi nedeniyle, küresel konteyner ticaretini yönetmek için yaklaşık %10 daha fazla kapasiteye ihtiyaç duyuluyor.

Danışmanlık şirketi Linerlytica'dan analistler en son haftalık raporlarında "yükselen konteyner navlun ve charter piyasaları, gemilere olan talebin azalmadan devam etmesiyle birlikte taşıyıcıların Mayıs ayına kadar daha fazla fiyat artışı için baskı yapmasıyla zemin kazanmaya devam ediyor" dedi ve kapasite fazlası endişelerinin şu anda "yüksek düzeyde" olduğunu ekledi. arka brülör" 

Bir kutu rezervasyon platformu olan Freightos'un araştırma başkanı Judah Levine, "Fiyat artışları devam ederse, talepte beklenmedik ve mevsimsel olmayan bir artışla aynı zamana denk gelen, zaten dar olan kapasiteyi yansıtacaktır" dedi. 

Levine, Kuzey Avrupa'da kapasitenin sıkışık olduğunu ve muhtemelen Avrupalı ​​ithalatçıların yeniden stoklama başlangıcına doğru haddelenmiş konteynırları tanımladı.

Transpasifik ticaret için Levine, ithalattaki artışa dair işaretlerin Los Angeles ve Long Beach limanlarına gelen ithalatlarda bazı demiryolu sıkışıklığı raporlarını içerdiğini, nakliyatçıların ise bu ayın sonlarında Kanada'da olası bir demiryolu grevini endişeyle beklediklerini ve orada olduğunu söyledi. aynı zamanda bazı Amerikan limanlarında iş gücü sorunlarının da ortaya çıkmasıdır.

“Okyanus taşımacılığında Nisan ve Mayıs aylarının genellikle yavaş olması nedeniyle, hacimlerdeki artış, bazı nakliyatçıların, Kızıldeniz'deki sapmaların veya doğu kıyısı ve Körfez limanlarındaki potansiyel iş kesintilerinin normal yoğunluk sırasında gecikmelere neden olabileceği endişesiyle yoğun sezon sevkiyatlarını öne çekmesinin bir sonucu olabilir. sezon,” diye önerdi Levine. 

Spot servetlerdeki sağlam yükseliş, charter piyasasına da yansıyor ve komisyoncu Braemar şunu belirtiyor: "Neredeyse tüm gemi boyutlarının yükseliş eğilimini sürdürmesiyle, güçlü piyasa aktivitesi devam ediyor."

Tonaj arzının hızla azalması ve piyasada hızlı gemilerin bulunmaması, operatörlerin daha ileri pozisyonlar aramasına yol açıyor. 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!