A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

TÜRSAB’tan Sokağa Çıkma Kısıtlamaları Hakkında Duyuru

KARAS REKLAM
TÜRSAB’tan Sokağa Çıkma Kısıtlamaları Hakkında Duyuru
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ve 1 Aralık 2020 Salı günü itibariyle geçerli olacak yeni kısıtlamalara ilişkin bir açıklama yayınladı. İşte detaylar…

TÜRSAB tarafından yapılan açıklama kapsamında; 30.11.2020 tarihli “Sokağa Çıkma Kısıtlamaları” konulu, genelgenin 3.2’nci maddesindeki:

“Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarında (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) görevli olanlar ile bu toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ibraz ederek belgeleyenlerin sokağa çıkma yasağına tabi olmayacağı ifade edilmektedir”

ibaresine atıfta bulunularak; seyahat acentalarının tur, paket tur ve transferlerinde kullanmakta oldukları minibüs veya 9+1 araçlarının da ilgili maddede geçen “otobüs” tanımı içerisinde olduğu TÜRSAB tarafından değerlendirildiği belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN YAZILI GÖRÜŞ TALEP EDİLDİ

Fakat kısıtlamaların uygulanacağı günlerde, emniyet güçlerince yapılacak denetimlerde yaşanması olası sıkıntıların giderilmesi amacıyla bu hususlar hakkında TÜRSAB tarafından İçişleri Bakanlığı’ndan yazılı görüş talep edildiğine ve ilgili cevabın TÜRSAB’a ulaşmasından sonra; TÜRSAB üyeleriyle ayrıca paylaşılacağı ifade edildi.

TÜRSAB tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

Değerli Üyelerimiz;

T.C. İçişleri Bakanlığı’nın, sokağa çıkma yasakları hakkındaki 30.11.2020 tarihli 20076 sayılı “Sokağa Çıkma Kısıtlamaları” konulu, duyurumuz ekinde bulunan genelgesi ile; Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 1.12.2020 Salı günü saat 21:00’den itibaren geçerli olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamaları getirilmiştir.

Söz konusu genelge metninin 3.2’nci maddesinde, şehirlerarası toplu ulaşım araçlarında (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) görevli olanlar ile bu toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ibraz ederek belgeleyenlerin sokağa çıkma yasağına tabi olmayacağı ifade edilmektedir.

Seyahat acentalarının tur, paket tur ve transferlerinde kullanmakta oldukları minibüs veya 9+1 araçlarının yukarıdaki maddede geçen “otobüs” tanımı içerisinde olduğu tarafımızca değerlendirilmektedir. Aynı şekilde seyahat acentaları tarafından rezervasyonu yapılmış ve bundan sonra da yapılacak tur, paket tur, konaklama veya transfer hizmetlerinde seyahat acentalarının kendi çalışanları, yerli ve yabancı turistlerin; gerek havaalanı, otogar, gar, liman gibi toplu ulaşım araçlarının varış noktaları ile konaklama tesisleri arasındaki transferleri gerek de özel araçlarla gerçekleştirecekleri şehirlerarası yolculuklarda söz konusu genelgedeki yasaklardan muaf tutulacağı değerlendirilmektedir.

Ancak kısıtlamaların uygulanacağı günlerde, emniyet güçlerince yapılacak denetimlerde yaşanması olası sıkıntıların giderilmesi amacıyla bu hususlar hakkında İçişleri Bakanlığı’na yazılı görüş sorulmuş olup, yazı cevabının tarafımıza ulaşmasını müteakip siz değerli üyelerimizle ayrıca paylaşılacaktır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!