A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Ukrayna Tahıl İhracatına Yönelik Denetimleri Artırıyor

KARAS REKLAM
Ukrayna Tahıl İhracatına Yönelik Denetimleri Artırıyor
Ukrayna, savaş zamanı savunmasını finanse etmek amacıyla gelirlerini artırmak amacıyla tahıl tüccarları üzerinde daha sıkı kontroller uyguluyor

bu da ülkenin Tuna ve Karadeniz limanlarından yapılan sevkiyatları daha da karmaşık hale getirebilir.

Konuyla ilgili bilgisi olan bir yetkili, Cuma günü yapılan hükümet toplantısında alınan kararları görüşmek üzere kimliğinin açıklanmamasını talep ederek, Bakanlar Kurulu'nun tahıl ve yağlı tohum ihracatçılarından ya lisans almasını ya da işgalden öncesine ait vergi kayıtlarını sunmasını isteyeceğini söyledi. . Yetkili, durumun değişmesi halinde mekanizmanın daha da değiştirilebileceğini söyledi.

Milyarlarca dolar yardım sağlayan Ukrayna'nın uluslararası müttefikleri yolsuzlukla mücadele çabalarını incelerken, hükümet gece uçuşan şirketleri sıkıştırmayı, daha fazla döviz gelirini ülkeye geri getirmeyi ve vergi tahsilatını artırmayı hedefliyor. Ancak çabalar zaman alıyor ve kargolarında gecikmeler yaşanırken tüccarların maliyetleri de artıyor.

İhracatçılara yönelik denetimler bu hafta başında Odesa bölgesindeki limanlardan yapılan tarımsal sevkiyatları durdurarak çok sayıda şikayete yol açtı. Tuna üzerinden tahıl nakliyesi yapan tüccarlar ise ihracat belgeleriyle ilgili sorunların son haftalarda büyük gecikmelere neden olduğunu söyledi. 

Bryce SA'dan tahıl tüccarı Filipe Pohlmann Gonzaga, "Düzenlemelerdeki ani değişiklik ihracatçılar için sorun yarattı ve daha fazla gecikmeye neden oluyor" dedi. Tuna Nehri'nin Romanya tarafındaki Sulina şubesi aracılığıyla tahıl toplamak için üç gemi kiraladı.

 

Tüccara göre, bürokrasi, kanalın aşırı kalabalıklaşması, kötü hava koşulları ve mayın temizleme operasyonlarından kaynaklanan gecikmelerle birlikte gemilerin yüklemeye başlaması normalden neredeyse iki kat daha uzun sürüyor. Gemilerinden biri Ukrayna'nın nehir limanı Reni'ye yanaşmak için 11 gün beklerken, bir diğeri Sulina kanalını geçmek ve kargosunu İzmail'de almak için izin almak için 14 gün bekliyor ve her bir günlük gecikmenin maliyeti 200 milyon liraya kadar çıkabiliyor. Demuraj masraflarında ekstra 4.000 dolar olduğunu söyledi.

Atria Brokers'tan Christina Serebryakova, tahıl ihracatına ilişkin gümrük beyannamelerindeki değişikliklerin Sulina kanalını geçmek için uzun bekleme süreleri ile birlikte, gecikmelerin bir ay veya daha fazla olabileceği anlamına geldiğini söyledi. "Alıcılar ihracatçılardan ekstra indirim istiyor" dedi. "Tüccarların işlerini yeniden yapılandırmak amacıyla yürütmeyi duraklatmak zorunda kalması nedeniyle Tuna veya Sulina'da bazı gemiler iptal ediliyor."

Karadeniz'deki derin deniz limanlarından sevkiyatlar Cuma günü yeniden başladı ve Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın hava saldırısı riski de dahil olmak üzere çok sayıda tehdide rağmen rotanın çalışmaya devam edeceğine dair söz verdi.  

Ukrayna, savaş zamanı gelirlerinin önemli bir kaynağı olan tarım ürünlerinin önemli bir ihracatçısıdır. Moskova'nın Temmuz ayında mahsulün güvenli bir şekilde taşınmasını garanti eden Birleşmiş Milletler destekli Karadeniz tahıl girişiminden çekilmesinin ardından Kiev, gemilerin Büyük Odesa'daki derin deniz limanlarından tahıl ve metal gibi emtiaları ihraç etmesine izin veren tek taraflı bir koridor açmıştı. gemiler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!