A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Yasadışı Balıkçılık yapan yedi ülke raporda

Yasadışı Balıkçılık yapan yedi ülke raporda
Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), 2023 rapor kongresinde yasadışı, rapor edilmemiş ve düzenlenmemiş (IUU) balıkçılık faaliyetleri nedeniyle yedi ülke ve kuruluş belirledi .

Bu ülkelerden ikisine zorla çalıştırmayla ilgili sorunlar nedeniyle değinildi ve iki tanesi köpekbalığı avcılığıyla ilgili sorunlar nedeniyle belirlendi.

Uluslararası Balıkçılık Yönetiminin İyileştirilmesine İlişkin Kongreye Sunulan 2023 Raporu başlıklı iki yıllık rapor  ,  belirlenen ülkelerin IUU balıkçılığa yönelik gerekli adımları atması için iki yıllık bir süreç başlatırken, uymayanlar için potansiyel ithalat kısıtlamaları da içeriyor.

2023 raporu, Angola, Grenada, Meksika, Çin, Tayvan, Gambiya ve Vanuatu'yu IUU balıkçılığına katılan ülke ve kuruluşlar olarak tanımlıyor.

Bu yılki rapor ayrıca, Kosta Rika, Guyana, Senegal ve Tayvan için olumlu sertifikalar da dahil olmak üzere, 2021 raporundan yasa dışı balıkçılık ve/veya korunan canlı deniz kaynaklarının hedef dışı avlanması konusunda 31 ülke ve kuruluş için sertifika tespitlerini duyurdu.

Uluslararası Ticaret Komisyonu tarafından hazırlanan bir rapor, ABD'nin 2019 yılında yasadışı, rapor edilmeyen ve düzenlemeye tabi olmayan (IUU) balıkçılıktan elde edilen 2,4 milyar dolar değerinde deniz ürünü ithal ettiğini ve bunun balık popülasyonlarını ciddi şekilde tüketebileceğini, yaşam alanlarını yok edebileceğini ve küresel gıda güvenliğini tehdit edebileceğini ortaya çıkardı. IUU avcılığı, özellikle parçalanmış yasal çerçevenin ve etkili uygulama eksikliğinin gelişmesine izin verdiği açık denizlerde, düşük riskli, yüksek kazançlı bir faaliyettir.

Oceana'nın Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Beth Lowell, "Oceana, Biden yönetimini yasadışı, rapor edilmeyen ve düzenlenmemiş (IUU) balıkçılıkla mücadele etmek, zorunlu çalıştırmayla mücadele etmek ve denizdeki yaban hayatını ve köpekbalıkları gibi önemli türleri korumak için kararlı adımlar attığı için alkışlıyor" dedi. "Amerika Birleşik Devletleri ilk kez raporda hem IUU balıkçılık hem de zorla çalıştırma için Çin ve Tayvan da dahil olmak üzere ülkeleri belirliyor."

Oceana tarafından Ocak 2021'de ülke çapında yapılan bir anket, Amerikalıların ezici bir çoğunlukla, ithal deniz ürünlerini ABD'de yakalanan deniz ürünleriyle aynı standartlarda tutmak, insan kaçakçılığı ve köle emeği kullanılarak yakalanan deniz ürünlerinin ABD'de satılmasını önlemek de dahil olmak üzere yasadışı balıkçılık ve deniz ürünleri dolandırıcılığını sona erdirmeye yönelik politikaları desteklediğini ortaya çıkardı. ABD, tüm deniz ürünlerinin balıkçı teknesinden yemek tabağına kadar izlenebilir olmasını zorunlu kılıyor. Ankette ayrıca şeffaflığı ve deniz ürünlerinin izlenebilirliğini artırmayı amaçlayan politikalara iki partiden de destek olduğu ortaya çıktı.

Kaynak: Splash

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!