A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Yeni IMO Genel Sekreteri Panama'dan Dominguez

Yeni IMO Genel Sekreteri Panama'dan Dominguez
IMO Konseyi'nin kararı, 2023'ün sonlarında IMO Meclisi'nin 33. oturumuna sunulacak. Meclis, 1 Ocak 2024'te Dominguez'in dört yıllık bir dönem için liderlik pozisyonunu üstleneceği atamayı onaylamaya davet edilecek.

Panama'nın Uluslararası Denizcilik Örgütü delegesi ve IMO'nun Deniz Çevresini Koruma Bölümü'nün şu anki başkanı Arsenio Antonio Dominguez Velasco, örgütün bir sonraki Genel Sekreteri olmak için yarışan yedi aday arasından galip çıktı. IMO'nun organizasyonun gündemini belirlemek için bu hafta yapılacak olan konsey toplantısında bugün yapılan oylamada seçildi.

IMO'nun bir sonraki liderinin seçimi, kuruluşun denizcilik endüstrisindeki diğer zorluklara ek olarak karbon emisyonları ve diğer zararlı sera gazlarını ele almak için çevre politikaları konusunda harekete geçmesi için artan baskıyla karşı karşıya kaldığı kritik bir zamanda geliyor. IMO'nun Deniz Çevresini Koruma Komitesi (MEPC 80), denizcilik endüstrisi tarafından memnuniyetle karşılanan ancak çevreciler tarafından eleştirilen girişimleri hızlandırmak için yeni hedefler benimsedi. Çabalara rehberlik etmek ve hedefleri anlamlı programlara dönüştürmek bir sonraki Genel Sekretere düşecek.

Arsenio Domínguez, "Birleşik ve daha iyi bir gelecek için liderliği ele almak" temasını kullanarak Aralık 2022'de liderlik pozisyonu kampanyasını başlattı. "Önce insanları ve gezegeni koyarak" IMO'ya hizmet etmeyi hedeflediğini söyledi.

Domínguez şu anda 2017'de üstlendiği bir pozisyon olan Deniz Çevresi Bölümü direktörü ve IMO Üst Yönetim Komitesi üyesi olarak görev yapmaktadır. İlk olarak 2004 yılında IMO'ya Panama'nın yedek temsilcisi olarak atandı ve 2014'ten itibaren IMO'ya Panama Büyükelçisi olarak atandı. Deniz mimarı olan Dominguez, uluslararası denizcilik dünyasında 25 yılı aşkın profesyonel deneyime sahip ve IMO'da yirminci yılını kutluyor.

“Bir denizcilik ülkesi olarak Panama için, bu ülkenin oğlu Arsenio Dominguez'in bugün Uluslararası Denizcilik Örgütü - IMO'nun yeni Genel Sekreteri olarak seçilmesi bir onurdur. Panama Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nito Cortizo, seçimden sonra Dominguez'i tebrik ederken, "Bizi büyük gururla dolduran tarihi bir gün" tweet'ini attı.

Dominguez'in bugün birkaç tur gizli oylamadan sonra seçimi kazanan lider aday olduğu bildirildi. IMO Genel Sekreterliği görevini üstlenen ilk Latin Amerikalı oldu.

Dominguez'in seçilmesi denizcilik endüstrisinden geniş destek görüyor. Uluslararası Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Guy Platten, diğerlerinin yanı sıra, Dominguez'i tebrik eden ve Lim'e teşekkür eden bir bildiri yayınladı. 

"IMO Genel Sekreteri'nin pozisyonu kolay değil ve endüstri 2030, 2040 ve 2050 hedeflerini karşılamaya çalışırken şüphesiz önünde zorluklar var, ancak bu zorlukların üstesinden Sayın Bay ile kafa kafaya gelmek bir zevk olacak. Platten, "Sektörümüz ve çalışanları için daha iyi ve daha güvenli bir gelecek için Dominguez" dedi.

31 Aralık 2023'te ikinci ve son dönemini dolduran Kore Cumhuriyeti'nden Kitack Lim'in yerine aday olmak için toplam yedi kişi aday gösterildi. Diğer adaylar arasında Bangladeş'ten Moin Uddin  Ahmed, Türkiye'den Suat Hayri Aka, Kleopatra yer aldı. Doumbia-Henry, Kenya'dan Nancy Karigithu, Finlandiya'dan Minna Kivimäki ve Çin'den Zhang Xiaojie.


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!