A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Yeni Ulaştırma Bakanı ABDÜLKADİR URALOĞLU

KARAS REKLAM
Yeni Ulaştırma Bakanı ABDÜLKADİR URALOĞLU
Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, kabinenin en çok dikkat çeken isimlerinden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göreve başlamasının ardından 28. Dönemde görev yapacak bakanlar kurulunu kamuoyu ile paylaştı. Abdülkadir Uraloğlu da yeni kabinede Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak yer aldı. Peki, Abdülkadir Uraloğlu kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? İşte kariyeri ve biyografisi…

Yeni Bakanlar Kurulu listesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. 28 Mayıs tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanarak 13. Cumhurbaşkanı olmaya hak kazanan Erdoğan 3 Haziran Cumartesi günü Meclis'te yemin ederek görevine resmen başlamış oldu. 

 

Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun kariyeri ve biyografisi

Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu çalışma hayatına 1989 yılında Karayolları Erzurum 12. Bölge Müdürlüğünde Etüt Ekip Mühendisi olarak başladı. Kariyeri boyunca, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde pek çok üst düzey görevde bulundu. 2018 yılında ise Karayolları Genel Müdürü olarak atandı. Abdülkadir Uraloğlu yeni kabinede ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı oldu…

Karayolları Genel Müdürlüğü’ndeki çalışma hayatına 1989 yılında Karayolları Erzurum 12. Bölge Müdürlüğünde Etüt Ekip Mühendisi olarak başlayan Abdülkadir Uraloğlu ,1990-1998 yılları arasında Karayolları Ankara 4. Bölge Müdürlüğünde Etüt Ekip Mühendisi, Kontrol Mühendisi ve Kontrol Şefliği görevlerinde bulunduktan sonra 1998 yılında Erzurum Bölge Müdürlüğü Yapım Başmühendisliği görevine getirildi.

 

2003 yılında Trabzon 10. Bölge Müdür Yardımcısı olan Abdülkadir Uraloğlu, 2005 yılında Kayseri 6. Bölge Müdürü, 2006 yılında da Samsun 7. Bölge Müdürü olarak atandı.

2009 yılında kısa bir süre Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürü olarak görevlendirilen Abdülkadir Uraloğlu, tekrar Samsun'a dönerek, toplam 6,5 yıl Samsun'da Bölge Müdürlüğü görevini yürüttü.

 

2012 yılında İzmir 2. Bölge Müdürlüğü görevine getirilen A bdülkadir Uraloğlu,23 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karayolları Genel Müdürü olarak atandı.

Abdülkadir Uraloğlu, 2003 yılında başlatılan Acil Eylem Planı kapsamında yoğunluk kazanan Bölünmüş Yollar, Bitümlü Sıcak Karışım kaplamalı yollar, tek platformlu yolların iyileştirilmesi ve Yap-İşlet-Devret Otoyol projelerinin hayata geçirilmesine katkı sağlamıştır.

 

Ülkemizin karayolu ağına önemli kazanımlar sağlayacak yeni otoyol, bölünmüş yol, köprü, tünel projelerinin yapım, plan ve projelendirme çalışmalarını yürüten URALOĞLU aynı zamanda Karayolları Makine Parkının yenilenmesi, yerli ve milli araç kullanım oranının artırılması için araştırma geliştirme faaliyetlerine de özel önem vermektedir.

Aynı zamanda Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) ve Karayolları Vakfı (KAV) Başkanlığı görevlerini de yürüten Abdulkadir URALOĞLU evli ve üç çocuk babasıdır.

 

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!