Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Alman LNG Terminali gecikme riski yaşıyor

KARAS REKLAM
Alman LNG Terminali gecikme riski yaşıyor
Almanya'nın Baltık kıyısındaki sıvılaştırılmış doğal gaz terminali, kış için zamanında başlamama riski taşıyor; projeye karşı yerel muhalefet, hükümetin ülkenin enerji güvenliğinin kırılgan durumu hakkında uyarı yapmasına yol açıyor.
Reeklam yerimiz-1

Bloomberg'in haberine göre; 

Almanya'nın Baltık kıyısındaki sıvılaştırılmış doğal gaz terminali, kış için zamanında başlamama riski taşıyor; projeye karşı yerel muhalefet, hükümetin ülkenin enerji güvenliğinin kırılgan durumu hakkında uyarı yapmasına yol açıyor.

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Rügen adası yakınındaki ikinci bir LNG terminalinin bu kış planlandığı gibi faaliyete geçmemesi durumunda ciddi sonuçları olabileceği konusunda uyardı ve yerel yetkilileri bu terminalin inşasını ilerletmeye itti.

Aynı zamanda ülkenin Şansölye Yardımcısı olan Habeck, Bloomberg'in gördüğü ve ABD'ye hitaben yazdığı bir mektupta, "Gaz tedariki, özellikle soğuk havalarda veya boru hatları aracılığıyla tedarikte yaşanan darboğazlarda bile teslimatlar güvence altına alınacak şekilde planlanmalıdır" dedi. yerel eyalet yönetimi. 

Aksi takdirde hesaplanamaz fiyat artışları, arz darboğazları ve özellikle doğu Almanya'yı vuracak ciddi ekonomik hasar riski var" dedi.

İlgili Makale: Almanya Yüzer LNG Üniteleri Aracılığıyla Gaz Arzını Güvenceye Aldı

Almanya, geçen yılki enerji krizini atlatmak için üç LNG terminali açtı ve önümüzdeki kış için iki tane daha açmayı hedefliyor. Habeck'in mektubuna göre, Baltık projesini eleştiren Mecklenburg-Batı Pomeranya eyaleti, izinlerin hızlandırılmasının mevzuat kapsamına girmediğini savunan avukatlar görevlendirdi. Avukatlar ayrıca terminalin açılışını geciktirecek bir çevresel etki değerlendirmesi yapılması yönünde çağrıda bulundu. 

Yorum yapmak için eyaletin ekonomi bakanlığı sözcüsüne hemen ulaşılamadı.

Habeck, devleti gerekli onay prosedürlerinin "krizin gerektirdiği verimlilikle" yürütülmesini sağlamaya çağırdı. Cuma günü yerel bir belediye de, terminal için deniz altı boru hattı inşaatının durdurulması yönünde Federal İdare Mahkemesi'ne şikayette bulunduğunu söyledi.

Alman gaz depolama operatörleri, enerji güvenliğini sağlamak ve soğuk havalardan kaynaklanan potansiyel baskıları ortadan kaldırmak için acilen ilave LNG kapasitesine ihtiyaç duyulduğunu savundu. 

Iphone appp store

Kaynak: Gcaptain. news

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında