A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Altı Amfibi Savaş Gemisi Planlıyor


KARAS REKLAM
Altı Amfibi Savaş Gemisi Planlıyor
İngiltere, Gemi İnşasının Yeni Altın Çağında Altı Amfibi Savaş Gemisi Planlıyor. Yapımı devam eden yeni Tip 26 fırkateynlerinden HMS Cardiff inşa halinde

Birleşik Krallık hükümeti, planlama ve yapım aşamasında olanlar da dahil olmak üzere 28'e kadar yeni gemi talep ettiğinin altını çizerek Kraliyet Donanmasını genişletmeye yönelik iddialı bir planın ayrıntılarını verdi. Son hamlede hükümet, Kraliyet Deniz Kuvvetleri için altı adede kadar yeni amfibi savaş gemisi planlarını duyurdu ve aynı zamanda iki geminin kullanımdan kaldırılmasını da erteledi.

14 Mayıs'ta Londra'da düzenlenen yıllık Deniz Gücü Konferansı'nda konuşan Savunma Bakanı Grant Shapps, ülkenin Kraliyet Donanması ve Kraliyet Deniz Piyadelerinin gelecekteki yeteneklerini desteklemek üzere tasarlanan gemi inşasında yeni bir "Altın Çağ"a girdiğini söyledi. En yeni gemilere yönelik planların, filo için toplam sayıyı 28 potansiyel savaş gemisine ve denizaltıya çıkardığını söyledi.

Shapps, BBC'ye şunları söyledi: "Ukrayna'da Karadeniz'de olup bitenlerden ders alıyoruz ve şu anda Kızıldeniz'de neler olup bittiğini öğrenerek birçok farklı görevi yerine getirebilecek çok daha esnek gemiler yapıyoruz." Yeni gemilere yönelik planları "daha esnek" olarak nitelendirirken, bunun Birleşik Krallık'ın genel yeteneklerini artıracağını söyledi.

En son planlar, Kraliyet Deniz Piyadeleri için özel olarak tasarlanmış ve özel operasyonlar yürütürken komando güçlerini desteklemek için Çok Rollü Destek Gemileri adı verilen altı adede kadar gemiyi gerektiriyor. Savunma Bakanlığı, yeni gemiler için konsept aşamasına girildiğini ve gemi inşa endüstrisiyle çalışmaya devam edeceğini bildirdi. Araçlar, uçaklar, "yerleştirme araçları", mürettebatsız sistemler taşımak üzere tasarlanmış esnek savaş gemileri olacaklar ve aynı zamanda görevi destekleyecek tıbbi tesislere de sahip olacaklar.

Birinci Deniz Lordu Amiral Sir Ben Key, "Bunlar, Avrupa ve NATO'daki en yakın müttefiklerimizle tamamen değiştirilebilir şekilde tasarlanmış, ülkenin sahip olduğu en yetenekli amfibi savaş gemileri olacak" dedi. 

Shapps, BBC'ye kesinlikle üç gemi inşa edileceğini ve ilave üç gemi için planlamanın sürdüğünü söyledi.

Deniz kuvvetlerinin genişlemesinin, Başbakan Rishi Sunak'ın İngiltere'nin savunma harcamalarını on yılın sonuna kadar GSYİH'nın yüzde 2,5'ine çıkarma taahhüdü nedeniyle gerçekleştiğini vurguladı. Muhafazakar ve İşçi partileri politika üzerinde nadiren anlaşmaya varırken, her iki taraf da savunma yatırımını artırma planını destekliyor.

Toplam plan şu anda sekiz adet Tip 26 Fırkateyn içeriyor; ilk üçünün 2030'dan önce hizmete girmesi planlanıyor ve beş adet Tip 31 Fırkateyn bulunuyor. İki Astute sınıfı denizaltı da yapım aşamasındadır ve Birleşik Krallık'ın nükleer cephaneliği için dört Dreadnought sınıfı denizaltı planlanmaktadır. Üç destek gemisinin 2031 yılına kadar teslim edilmek üzere gelecek yıl üretime başlaması planlanıyor.

Gemi inşa çalışmalarının ülke genelindeki şirketleri kapsadığını vurguladılar. Type 26 ve Type 31 İskoçya'da inşa ediliyor; denizaltılar Barrow-in-Furness, İngiltere'de ve filo destek gemileri Belfast, Kuzey İrlanda ve Devon, İngiltere'de üretiliyor.

Savunma Bakanı ayrıca, 20 yıllık iki amfibi gemi olan HMS Albion ve HMS Bulwark'ın 2033 ve 2034'te planlanan hizmet dışı kalma tarihlerine kadar aktif kalacağını doğruladı. Birinin veya her ikisinin de yakın zamanda emekliye ayrılacağına dair spekülasyonlar vardı. terim. Shapps, altı yeni gemi hizmete girene kadar her ikisinin de aktif kalacağını söyledi. Yeni gemilerin ayrıca 2030'ların başında yardımcı gemideki üç çıkarma gemisi ve Havacılık Destek Gemisi RFA Argus'un yerini alması bekleniyor.

Kraliyet Donanması'nda en uzun süre hizmet veren Tip 23 Fırkateyni HMS Argyll'in BAE Systems'e satıldığı bildirildi. Gemi inşa sektöründe çırak eğitimine destek amacıyla kullanılacak. Argyll ile birlikte toplam 63 yıllık hizmet süresine sahip olan HMS Westminster da resmi olarak emekliye ayrılacak.

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!