A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

Husilere karşı refah operasyonu

KARAS REKLAM
Husilere karşı refah operasyonu
ABD, Husi Tehditlerine Yanıt Olarak 'Refah Muhafızı Operasyonu'nu Başlattı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, artan tehditlere doğrudan yanıt olarak Refah Muhafızı Operasyonu olarak bilinen çok uluslu güvenlik girişiminin başlatıldığını resmi olarak duyurdu Güney Kızıldeniz, Bab-el-Mandeb ve Aden Körfezi'nde Husi güçleri tarafından gerçekleştirilen uluslararası nakliye.

Bakan Austin, Yemen'den kaynaklanan pervasız Husi saldırılarının sadece serbest ticaret akışını tehlikeye atmakla kalmayıp aynı zamanda masum denizcilerin hayatlarını da tehlikeye attığını ve uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiğini söyledi.

Bakan Austin yaptığı açıklamada, "Kızıldeniz, seyrüsefer özgürlüğü için hayati öneme sahip kritik bir su yolu ve uluslararası ticareti kolaylaştıran önemli bir ticari koridordur" dedi. "Seyrüsefer özgürlüğünün temel ilkesini desteklemeye çalışan ülkeler, uluslararası sularda yasal olarak geçiş yapan birçok ülkeden ticari gemilere balistik füzeler ve mürettebatsız hava araçları (İHA'lar) fırlatan bu devlet dışı aktörün yarattığı zorluklarla mücadele etmek için bir araya gelmeli."

Bu zorluğun farkında olan Bakan Austin, Birleşik Deniz Kuvvetleri'nin (CMF) himayesi altında faaliyet gösteren ve Birleşik Görev Gücü 153 (CTF 153) tarafından yönetilen önemli bir çokuluslu güvenlik girişimi olan ve özellikle denizdeki güvenlik konularına odaklanan Prosperity Guardian Operasyonu'nun kurulduğunu duyurdu.

Refahın Koruyucusu Operasyonu, Kızıldeniz ve Körfez Körfezi'ndeki güvenlik sorunlarına çözüm bulmak amacıyla ABD, İngiltere, Bahreyn, Kanada, Fransa, İtalya, Hollanda, Norveç, Seyşeller ve İspanya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkeden oluşan bir koalisyonu bir araya getiriyor. Aden. Operasyonun temel amacı, bölgesel güvenliği ve refahı artırırken tüm uluslara seyrüsefer özgürlüğünü sağlamak.

Operasyonun resmi olarak başlatılması, dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinden bazılarının Kızıldeniz boyunca seferleri askıya alması ve giderek artan sayıda gemiyi yeniden yönlendirmesi sonrasında gerçekleşti. Ümit Burnu çevresindeki gemilerin sayısı.

İran destekli Husi grubu, Ekim ayında İsrail-Hamas savaşının başlamasından bu yana İsrail'e bağlı olduğu iddia edilen ticari gemilere yönelik saldırıları artırdı. 19 Kasım'da Husi güçleri, NYK tarafından işletilen ve sahibi olduğu Bahamalar bayraklı Galaksi Lideri'yi ele geçirdi. Ray Araba Taşıyıcıları. O tarihten bu yana Husiler, gemilere karşı çok sayıda insansız hava aracı ve füze saldırısı düzenledi; bazı durumlarda nispeten küçük hasara neden oldu, ancak şu ana kadar denizciler arasında herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

2001 yılında kurulan Birleşik Deniz Kuvvetleri (CMF), denizde uluslararası kurallara dayalı düzene bağlı 39 ülkeden oluşan çok uluslu bir deniz ortaklığıdır. Nisan 2022'de, özellikle Kızıldeniz bölgesinde deniz güvenliğini artırmak için o zamanın dördüncü uluslararası deniz görev gücü olan Birleşik Görev Gücü 153'ü (CTF 153) kurdu. CMF'nin ayrıca Umman Körfezi ve Hint Okyanusu'nda deniz güvenliği (CTF 150), korsanlıkla mücadele çalışmaları (CTF 151) ve Basra Körfezi'nde deniz güvenliği (CTF 152) ile ilgili görev güçleri bulunmaktadır. Mayıs 2023'te başlatılan CTF 154, Orta Doğu'daki lokasyonlarda çok uluslu denizcilik eğitimine öncülük ediyor.

.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!