A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

İlk Açık Deniz Rüzgar Gemisi Denizde


KARAS REKLAM
İlk Açık Deniz Rüzgar Gemisi Denizde
Amerika yapımı, sahip olunan ve mürettebatlı ilk açık deniz rüzgar hizmeti operasyon gemisi (SOV) olan ECO EDISON, hafta sonu denize indirildi

İlk ABD bayraklı açık deniz rüzgar SOV'si, ABD Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Steve Scalise'nin (LA-01) eşi Jennifer Scalise tarafından New Orleans Limanı'nda resmen vaftiz edildi. Etkinliğe ayrıca ABD Kongre Üyesi Troy A. Carter, Sr. (LA-02), Amerikalı offshore rüzgar lideri Ørsted ve Louisiana merkezli gemi üreticisi Edison Chouest Offshore'un (ECO) üst düzey yöneticileri de katıldı.

ECO  EDISON,  Ørsted ve Eversource'un South Fork Wind, Revolution Wind ve Sunrise Wind projelerinin işletiminde ve bakımında kilit bir rol oynayacak.

Son teknolojiye sahip, 262 fit uzunluğundaki  ECO EDISON,  ECO'nun Louisiana, Mississippi ve Florida'daki kendi tersanelerinde yaklaşık 1 milyon çalışma saatinde 600'den fazla işçi tarafından inşa edildi. Geminin bileşenleri Alabama'dan Batı Virginia'ya kadar uzanan 34 eyaletten tedarik edildi.

Ørsted'in Grup Başkan Yardımcısı ve Amerika Kıtası CEO'su David Hardy, Körfez Kıyısı bölgesinin gelişen ABD açık deniz rüzgar tedarik zincirindeki önemli rolünü övdü ve ilk Amerikan yapımı servis operasyonları gemisini teslim ettiği için Edison Chouest'e teşekkür etti.

"Körfez Kıyısı bölgesi, ABD'nin büyüyen offshore rüzgar tedarik zincirinde büyük bir rol oynuyor, onlarca yıllık deneyimlerini daha fazla yerli Amerikan enerjisi sağlamak için kullanıyor ve Ørsted'in ABD'ye yaptığı 20 milyar dolardan fazla yatırımın bir örneği olarak hizmet ediyor" dedi. Hardy.

ECO  EDISON,  rüzgar santrallerinin ömrü boyunca rüzgar türbinlerine servis ve bakım yapacak ilk Amerikalı açık deniz rüzgar türbini teknisyenlerinden 60'ı için yıl boyunca yüzen bir üs görevi görecek.

Edison Chouest Başkanı Gary Chouest şunları ekledi: "Tersanelerimizin, mühendislerimizin ve 600'den fazla gemi yapımcımızın, Ørsted'deki güvenilir ortaklarımız için önümüzdeki yıllarda açık deniz rüzgar enerjisini destekleyecek ABD'de ilk gemiyi teslim etmiş olmasından inanılmaz derecede gurur duyuyoruz." Açık deniz. “Tıpkı gemilerimizden birkaçı ilk hizmet ölçeğinde açık deniz rüzgar çiftliği olan South Fork Rüzgar Çiftliği'nin inşasını desteklediği gibi, ECO  EDISON da  bu ilk Amerikan yapımı açık deniz rüzgar SOV'si olarak yol gösterecek.”

Gemi, ana tedarikçi Houston merkezli Caterpillar Marine'in iki Cat® 3512E motoruyla güçlendirilecek.

ECO  EDISON'un tasarımı yolcu güvenliği ve konforuna, artırılmış manevra kabiliyetine, artırılmış açık deniz dayanıklılığına ve azaltılmış emisyonlara odaklanmaktadır. Teknisyenlerin rüzgar türbinlerine kolay ve güvenli erişimi için "işe yürüyerek" hareket dengelemeli bir iskele ve mürettebatın rüzgar santralleri boyunca verimli manevra yapması için yerleşik bir "yardımcı" tekne içerir.

Lansman, 2024 Cumhuriyetçi başkan adayı olan eski başkan Donald Trump'ın, kazanması halinde görevdeki ilk gününde açık deniz rüzgar santrallerini hedef alan bir idari kararname imzalama sözü vermesinin ardından geldi.

 
RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!