A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$
İLANIMIZ-1

İsraİl Lİmanları Rİsk Altında

KARAS REKLAM
İsraİl Lİmanları Rİsk Altında
İsrail limanlarındaki faaliyetler, Hamas'ın Cumartesi günü Gazze'ye yakın kasabalara düzenlediği saldırıların ardından yavaşlıyor ve gıda stoklarındaki daralma nedeniyle İsrail sevkiyatlarına yönelik sigorta primlerinin maliyeti artıyor.

Denizcilik kaynakları, İsrail'in Hamas roketlerinin menzilinde küçük bir limanı bulunan güney kıyı kenti Aşkelon'un gemilerin girişine izin vermediğini söyledi. 

Sektör kaynakları, İsrail'in ana limanları olan Aşdod ve kuzeyde Hayfa'nın açık kaldığını, denizcilik ve deniz güvenliği şirketlerinin ise İsrail'e yönelik operasyonlarını gözden geçirdiğini söyledi.

İngiliz denizcilik risk danışmanlığı ve güvenlik şirketi Dryad Global'den Noah Trowbridge, "İsrail limanlarının yüksek risk altında olduğu kabul ediliyor" dedi.

"Gazze'den beklenen sürekli roket saldırıları ve uzayan çatışma potansiyeli, liman altyapısına zarar verme ihtimalini giderek artırıyor."

Ashdod limanı, işçilerin acil duruma rağmen düzenli olarak çalışmaya devam ettiğini söyledi. 

Ashdod limanından yapılan açıklamada, "Limanın rıhtımları ihtiyaç olduğu kadar açık ve İsrail'in tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir yanıt sunuyoruz" denildi.

Alman konteyner nakliye şirketi Hapag Lloyd, Reuters'e yaptığı açıklamada, Aşdod limanının yanıcı, patlayıcı veya zehirli maddeler içeren tehlikeli kargoların yüklenmesi veya boşaltılmasına kısıtlamalar getirdiğini ve şirketin İsrail'e nakliye hizmetlerini izlediğini söyledi. 

Gemi komisyoncusu BRS, İsrail limanlarında güvenliğin artırıldığını belirterek, İsrail'e gelen gemilere yönelik başlıca tehdidin Gazze'den atılan roketler ve Hamas savaşçılarının ülkeye sızmasının ardından İsrail'deki karadaki "düşman güçler" olduğunu ekledi. 

BRS, "Gazze'nin kıyı şeridi olduğundan İsrail sularında gemi taşımacılığına yönelik doğrudan tehditler göz ardı edilemez" dedi. 

İsrail, deniz sigortası teminatının önemli bir merkezi olan Londra sigorta pazarındaki sigortacılar tarafından halihazırda yüksek riskli bir alan olarak değerlendirilen Orta Doğu'daki ülkeler arasında yer alıyor. 

Gemiler, İsrail'e yapılan yedi günlük yolculuklar için ek bir savaş riski primi ödüyor. Cumartesi günkü saldırılardan bu yana ek primler on kat artarak bir geminin değerinin yaklaşık %0,15-0,2'sine ulaştı; bu da onbinlerce dolarlık ek maliyet anlamına geliyor. Sigorta kaynakları, bunun bu yılın başındaki %0,0125'lik primle karşılaştırıldığında olduğunu söyledi.

Danimarkalı konteyner taşımacılığı grubu AP Moller Maersk Salı günü yaptığı açıklamada , ülkeye gidiş-dönüş konteyner rezervasyonlarını kabul etmeye devam ettiğini söyledi  .

İsrail'in önde gelen konteyner taşımacılığı şirketi Zim, gemilerini "ulusal ihtiyaçlar" için sunduğunu söyledi.

ZIM CEO'su Eli Glickman Facebook'ta şunları söyledi: "Şirketin gemileri, ilk öncelik olarak, Savunma Bakanlığı ve İsrail hükümetinin gereksinimleri ve ihtiyaçları doğrultusunda dünyanın herhangi bir yerinden İsrail'e kargo transfer etmek üzere yönlendirilecek."

İsrail'e bağlı ticari gemilerin karşı karşıya olduğu riskler giderek artıyor. 

Dünya tanker filosunun çoğunluğunu temsil eden birlik INTERTANKO, bu hafta üyelere yönelik bir danışma belgesinde, Hamas saldırılarının ardından Orta Doğu Körfezi ve Umman Körfezi'nde gerilimlerin artmasını ve bağlantılı gemi taşımacılığı risklerinin artmasını beklediğini söyledi. İsrail'e. 

INTERTANKO, "İsrail veya İsrail vatandaşlarıyla (ne kadar zayıf olursa olsun) bağlantısı olan gemiler ve kargolar da saldırıya maruz kaldı" dedi.

Kaynak: Gcaptain. news

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!