A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Kızıldeniz ve Karadeniz'de desteğini sürdürüyor

KARAS REKLAM
Kızıldeniz ve Karadeniz'de desteğini sürdürüyor
Uluslararası Deniz Sigortaları Birliği (IUMI) Londra'daki yıllık kış toplantısında, küresel deniz sigorta pazarının Kızıldeniz ve Ukrayna/Karadeniz bölgesindeki ticareti desteklemeye devam ettiğini doğruladı.

Ukrayna tahıl koridorunun Eylül 2023'te sona ermesinden bu yana, denizcilik sigortacıları tarafından sigortalanan uluslararası tonaj kullanılarak Ukrayna limanlarından yaklaşık 10 milyon MT tahıl başarıyla kaldırıldı. Bu, Rusya'nın Ukrayna'nın kıyı kıyısındaki tesislerine zarar vermesine ve yerel sularda madencilik yapmasına rağmen gerçekleşti. Sigorta kapsamı, Ukrayna'daki tahıl hasadının büyük kısmının yurtdışına ihraç edilmesine katkıda bulundu ve bu da uluslararası tarımsal emtia fiyatlarının istikrar kazanmasına yardımcı oldu. 

Sigorta piyasasının tekne ve kargo ürünlerini uygun fiyatlarla sunduğu Kızıldeniz'de gemi sahipleri ihtiyaç duydukları teminatı alabiliyor. Saldırılar askeri müdahaleye rağmen devam ediyor ama neyse ki gemilerdeki kayıplar felaket boyutunda değil. Süveyş Kanalı geçişleri ve küresel tedarik zincirleri üzerindeki etki önemlidir ancak bu, deniz sigorta pazarının hem Kızıldeniz/Süveyş Kanalı geçişleri hem de Ümit Burnu çevresindeki daha uzun güzergah için yeterli teminat sağlama yeteneğini etkilememiştir.   

IUMI ayrıca, düşük su seviyelerinin geminin maksimum draftını 50 feet'ten 44 feet'e kadar kısıtlamasına neden olması nedeniyle Panama Kanalı'nda hareketin kısıtlandığını da bildirdi. Bu, günlük transitleri 34-36 gemiden yaklaşık 24 gemiye düşürdü. Bu ayın sonunda seferlerin 18 gemiye düşmesi bekleniyor. Sonuç olarak, gemilerin rotası değiştirildiğinden geçiş süreleri daha uzun oluyor; ancak Kızıldeniz'deki olaylar nedeniyle yolculuklar daha da tehlikeye giriyor. Bu iki krizin yakınlaşması, Asya'daki yeni yıl kapanışları nedeniyle ihracatta yaşanan artıştan önce gerçekleşti. Beklenen sonuçlar arasında teslim edilen malların sıkıntısı, konteynırların konumu dışında kalması, yük elleçleme terminallerinde tıkanıklık ve limanlarda trafik sıkışıklığı yer alabilir.

Daha olumlu olarak, 2022 yılında küresel deniz sigortası primlerinde yaşanan büyümenin, IUMI'nin Eylül ayındaki yıllık konferansında yayınlayacağı 2023 sonuçlarına büyük olasılıkla ivme kazandıracağı kaydedildi. Bununla birlikte, daha önce bahsedilen tedarik zinciri sorunlarının yanı sıra zayıf tüketici güveni, yüksek faiz oranları ve bazı bölgelerdeki ekonomik yavaşlama nedeniyle 2024 prim tabanını tahmin etmek daha zor olacaktır; Ancak enflasyonist baskılar hafifliyordu. 

IUMI'nin küresel deniz sigortası pazarına ilişkin raporu, günün acil konularına ilişkin tartışma ve tartışmalarla birlikte 15-18 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında Berlin'de düzenlenecek yıllık konferansta yer alacak. IUMI bu yıl 150. yılını kutluyor . konferansın ortak teması “150 yıllık küresel ticaretin sağlanması üzerine inşa etmek”.

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!