A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Yunan Filosu: EST'lerle Donatılmış


KARAS REKLAM
Yunan Filosu: EST'lerle Donatılmış
Yunan Filosu: EST'lerle Donatılmış, LNG Çift Yakıt Kapasiteli, Tanker Sipariş Defteri SOx Yıkayıcıyla Donatılmış

Yunan Armatörler Birliği'nin (UGS) 2023-2024 yıllık raporunda, Greek Shipping'in, tüm denizcilik segmentlerindeki güçlü varlığı ve 5.500'ü aşan filosuyla küresel tonajın %20'sinden fazlasını kontrol etmeye devam ettiği belirtiliyor. Yunan gemiciliğinin hayati hizmetlerine Avrupa ve ulusal bakış açısı.

Son verilere göre tanker sektöründe ortalama 3,6 gemiye sahip 4 bin 700'e yakın firma, ortalama 5 gemiye sahip yaklaşık 2 bin 500 dökme yük gemisi sahibi bulunuyor.

Yunan armatörler sürekli olarak yeni, daha büyük ve daha verimli gemilere yatırım yapıyorlar.

Şu anda, Yunanistan'ın sipariş defteri toplam kapasitesi 34 milyon dwt olan 384 gemiden oluşuyor ve önceki yıllara göre önemli bir artış kaydediyor.

2023 yılına göre sipariş defteri gemi sayısı açısından %60, ölü ağırlık kapasitesi açısından ise %79 oranında artarken, 2021 yılına kıyasla gemi sayısı açısından neredeyse dört kat, 2021 yılında ise iki kattan fazla sipariş defteri oluştu. ölü ağırlık kapasitesi açısından.

Daha büyük gemilerin sipariş edilmesinin yanı sıra, şu anda sipariş edilen Yunanistan'a ait bir geminin ortalama kapasitesi 88.748 dwt iken, dünya filosunun kapasitesi 62.237 dwt'dir.

Yunan filosunun %35'i EST'lerle donatılmıştır (küresel %23), Yunan filosunun %6,7'si çift yakıtlı LNG kapasitesine sahiptir (%5,3 küresel), Yunan tanker sipariş defterinin %36'sı SOx yıkayıcıyla donatılmış olacak şekilde ayarlanmıştır (küresel 24) %).

Öte yandan, bunun Yunan ekonomisi üzerindeki doğrudan ve dolaylı etkisinin gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) %6,5 ila %8'i arasında olacağı tahmin ediliyor.

Yunan Armatörler Birliği (UGS) raporu, denizciliğin modern dünyada yeri doldurulamaz rolünden, Yunan mülkiyetindeki filonun temel özelliklerine ve çevresel performansına kadar çeşitli konularda istatistik ve veriler sunuyor.

2023-2024 yıllık raporu aynı zamanda denizciliğin önceki yılda karşılaştığı büyük zorluklara yanıt olarak UGS tarafından öne sürülen pozisyonlara ve önerilere kısa bir genel bakış da sunuyor.

Denizcilik politikasına ilişkin olarak, bu yılki yıllık raporun önemli bir kısmı denizciliğin sürdürülebilir bir geleceğe doğru gidişatını tartışıyor.

UGS başkanı Melina Travlos raporun önsözünde şunları vurguluyor:

“Yunan denizciliği, uzun denizcilik geleneğini onurlandırarak, denizciliğine olan derin inancıyla yaratmaya, gelişmeye, yatırım yapmaya ve liderlik etmeye devam ediyor. Denizde her zaman öncü”.

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!