Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

2.Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesimi? Zırvası mı?

16 Ekim 2014, Perşembe 13:13
Klasik sözümüz var ya üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde... diye 

Bu üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizinde dışa açılan giriş ve çıkış kapılarımız da limanlarımız.  Karadenizde var. Ege'de var. Akdenizde var. Marmaradakiler de kapı sayılır, üstelik daha da korunaklı, zira boğazlardan geçip gelmek yada çıkmak gerekir Marmaradaki limanlarımıza.

Ekonominin can damarıdır. Limanların önemini anlatmak için şaşaalı seminerler düzenlenir. Kokteyllerle süslenir bu seminerler. Kimler katılmazki? ( seminerler, düğünler cenazeler genellikle eski tanışların buluştukları hasret giderlikleri yer olduğundan, seminerlerde de eski tanışlar birbirlerine yeni arabalarından söz ederler) Bir kaç gün sonra da Aliğa'da düzenlecek 2.ci Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi?ne yine kimler kimler katılacak? Limanların önemi üzerine neler neler anlatacaklar? Muhtemelen limanların sıkıntıları üzerine kurgulanacak bu seminer de...  Muhtemelen de devletten yardım dilenilecek .. Ama limanlarda asıl yaşananlardan, yapılması gerekenlerden söz bile edilmeyecek bence..

Limanlardaki mal eksiklikleri, mal fazlalıkları üzerinden cebe indirilenler, gümrüksüz mal çıkarmalar haksız kazançlar vs bunlar hiç ama hiç gündeme gelmeyecek.

Limanlarımızın Nasrettin hocanın türbesi gibi (hertarafı açık ama kapısında kilit var!!) olduğu anlatılmayacak.

Limanlarda petrol gibi akaryakıt cinsi yüklerin, draft sörveyle mal miktarının tespit edildiği, demir çelik başta olmak üzere dökme yüklerin, bu suretle de, nasıl deve edildiğinden de söz edilmeyecek

Limanlardaki büyük rakamlara ulaşan vurgunun gözetim firmaları eliyle nasıl yasallaştırıldığından ise hiç bahsedilmeyecek.

Liman idaresinin isteğine uymayan gözetim firmalarına iş verilmediği hatta limanlara alınmaması için neler neler yapıldığı da anlatılmayacak.

Limanın biri yılda bilmem kaç ton, bilmem ne kadar radyasyonlu malzemeyi tespit edip, Türkiye Atom Enerjisi merkezine teslim ettiği halde, aynı yükleri, aynı mahreçten gelerek elleçleyen diğer limanların nasıl olup da hiç radyasyonlu malzeme tespit etmediği de gündeme gelmeyecek

Sadece limanların isteği doğrultusunda iş yapan ısmarlama, hatta kendi limanı için kendine gözetim firması kuran limanlar da gündeme gelmeyecek

Eh 2.ci Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi hayırlı olsun ne diyelim

Deniz ticaret41 yasında