A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

GreenMarine projesi, Gemileri Güçlendirme

02 Ağustos 2023, Çarşamba 20:28
reklam yerim makale içi

Güçlendirme, Güçlendirme, Güçlendirme! TECO Maritime Group'un bir parçası olan TECO Solutions olarak , güçlendirmenin gücüne kesinlikle inanıyoruz. Tabii ki, yeni bir inşa her zaman deniz mimarisinin harika bir parçasıdır, ancak geminin çoğunun değiştirildiği ve neredeyse sadece gövdenin kurtarıldığı aşırı durumlarda bile maliyet, mevcut bir gemiyi yenilemekten çok daha yüksektir. Ve gemilerin 25, 30 ve genellikle daha uzun bir "ömrü" oldukça uzun olduğundan, normal gemilerin birkaç kez güçlendirme "ameliyatından" geçtiğini söyleyebilirsiniz.

İşimizin çoğu gemilerin yenilenmesiyle ilgili olduğundan, tersanelerin çalışmalarını ve OEM'lerin hava yağlama sistemleri, balast suyu yönetim sistemleri, yıkayıcılar, daha iyi motorlar vb. kurulumu hakkında paylaştıkları deneyimleri yakından takip ediyoruz. ., ve daha az sıklıkta olan bir şey hakkında: Avrupa Birliği veya hükümetler tarafından desteklenen, bir geminin yenilenmesi etrafında dönen projeler.

Bugün böyle bir projeden öne çıkanları paylaşıyoruz: "GreenMarine: İklim nötrlüğüne yönelik güçlendirme." Proje, artık Horizon Europe olarak adlandırılan yeni finansman turunun bir parçasıdır (önceki programın adı sadece Horizon idi). Projenin özeti şu şekildedir:

"GreenMarine projesi, mevcut filoları maliyet ve emisyon kontrol çözümleriyle güçlendirerek, deniz taşımacılığının iklim nötrlüğünü önemli ölçüde hızlandırmayı hedefliyor. Karar vericileri desteklemek için güçlendirme protokolleri ve bir yazılım araç kataloğu geliştirilecek ve onaylanacak. Konsorsiyum, bu araçları ve CO2 emisyonlarını azaltmak için yanma sonrası karbon yakalamayı amaçlayan yenilikçi çözümler; havanın yeniden kullanımı yoluyla HVAC sistemleri için enerji tasarrufu; membranlarla karbon ve su tutma; ve bir sentez gazı üretmek ve böylece yakıt tüketimini azaltmak için fazla motor ısısını kullanmak."

Ne yazık ki, AB CORDIS sitesinde henüz daha fazla bilgi yok (ve web sitesinde çok az bilgi var), ancak bilgi notundan, HVAC sistemiyle ilgili olarak (daha önce üzerinde çalıştığımız bir şey), gelişmiş bir ultrason teknolojisi olduğunu ilginç bulduk. hava geri dönüşümü için tekneye uyacak şekilde uyarlanacak ve böylece HVAC sistemleri için enerji tasarrufu sağlanacaktır. Ek olarak, güçlendirme, membran bazlı bir karbon yakalama prosesinde (egzoz gazlarından CO2'nin yaklaşık %75'i) bir iyileştirmeye izin verecektir.

Konsorsiyum, CMMI - Cyprus Marine and Maritime Institute tarafından yönetilmektedir ve şu üyeleri içermektedir: Hollanda'dan Smart Material Printing BV ve BlueXPRT , İtalya'dan Università Politecnica delle Marche , SINTEFNorveç'ten ve PDMFC Portekiz'den. Üç ortak (herhangi bir AB fonu almayan) , Strathclyde Üniversitesi'nden CalMac Ferries Limited ve Birleşik Krallık'tan üçü olan Carbon Capture Machine'dir (CCM) . #denizcilik

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.