A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

BAYRAĞIMIZI TAŞIYAN SANDALDAN YÜK GEMİSİNE...ONLAR AYNI ZAMANDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN DONANMASIDIR

18 Eylül 2017, Pazartesi 22:12
reklam yerim makale içi


BAYRAĞIMIZI TAŞIYAN SANDALDAN YÜK GEMİSİNE...
 
ONLAR AYNI ZAMANDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN DONANMASIDIR.



 

 

            Barınaklarda, yat limanlarında, iskelelerde bağlı oldukları vakit ve seyir sırasında pupalarında şanlı bayrağımız nazlı nazlı dalgalanır. VATANSEVER OLANLAR bundan çok büyük gurur duyarlar. Ve teknelerindeki bayrağımızın yıpranmasına, solmasına asla müsaade etmezler, teknelerinde yedekte bulunan ile değiştirirler. BU ONLARIN VATAN VE BAYRAK SEVGİSİNDEN KAYNAKLANIR.
            Yelkenli sandal nasıl donanma olur diyeceksiniz?
            Merhum Top. Kd. Yzb. Mustafa ERTUĞRUL’ un Kemer (Antalya) Agva burnu açıklarında 08 Şubat 1918’ de Fransız Aleksandra isimli savaş gemisini içi portakal yüklü yelkenli sandal ile batırmıştır.
         ‘’GAZAL’’ Romorkörü Karadeniz’de cephane taşır, liman olmadığı için İnebolu önünde demirler, cephaneyi sahile İnebolu'lu kayıkçılar taşırlar ve ‘’ALEMDAR’’ Romorkörü düşmanla çarpışmış her iki gemi personeli de BÜYÜK KAHRAMANLIK GÖSTERMİŞLERDİR.
         Dolayısıyla yeri ve zamanı geldiği vakit TÜRK BAYRAĞI TAŞIYAN - TÜRKİYE CUMHURİYETİ liman başkanlıklarına kayıtlı sandallar, balıkçı gemileri, yatlar, yük gemileri, yolcu gemileri TÜRKİYE CUMHURİYETi’NİN DONANMASIDIR.
        Vergileri bahane edip Türk bayrağına geçmeyenler; yurdumuzda para kazan, yurdumuzda yaşa ve KAHRAMAN POLİS VE ASKERLERİMİZİN nöbette olduğunu bilerek evinde rahat uyu, başın sıkıştığı vakit de ASKER VE POLİSTEN YARDIM İSTE, İŞ VERGİYE GELİNCE HALEN AMERİKAN – İNGİLİZ – ALMAN BAYRAĞINI YATINDA TAŞI. ONLARA SÖYLENECEK ASLINDA TEK BİR SÖZ VAR.
ONUDA SİZE BIRAKIYORUM………
            Ben öyle kişiler tanıyorum ki, 11 m yat yaptırıp 400 USD verip ABD bayrağı taşıyabilme imkanına sahipken 2013 yılının parasıyla 39.000 TL ÖTV-KDV ödeyip yatına TÜRK BAYRAĞI ÇEKMİŞTİR.