Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Çağdaş Eserler Sergisi

23 Kasım 2022, Çarşamba 15:36

Godiva ve Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Ülker’in daveti üzerine Köşe Yazarları Koordinatörümüz B. Hulusi Gürbüz ile birlikte Yıldız Holding’e doğru hareket ettik. Maalesef İstanbul’un yoğun trafiği ve birde üstüne üstlük havanın hafif yağmurlu olması nedeniyle sergi açılışına yetişemedik. Aynı gün, her yıl Yıldız Holding tarafından kasım ayının üçüncü perşembesi Türkiye’de ve Yıldız Holding’e bağlı dünyanın her yerinde bulunan kuruluşlarında ‘’Mutlu et Mutlu ol’’ etkinlikleri yapıldı.

 

Aynı gün, her yıl Yıldız Holding tarafından kasım ayının üçüncü perşembesi Türkiye’de ve Yıldız Holding’e bağlı dünyanın her yerinde bulunan kuruluşlarında ‘’Mutlu et Mutlu ol’’ etkinlikleri yapıldı.

Yıldız Holding’e ulaştığımızda Sayın Murat Ülker serginin açılışını yapmış, konuşmasını tamamlamış,konuklarını ağırlıyordu. Genel Yayın Yönetmenim ile birlikte sessizce sergi alanına yöneldik. Bu arada sergi alanına girmeden konuklara ikram edilen çikolata ve dondurmalarda da aklımız kalmadı değil ama zaten geç kalmıştık. Görev her şeyden önce gelir. 

Fotoğraf çekimini bitirmiş, kamera ile çekime başlamıştım ki kendimi bir an salonda yalnız hissettim. Fakat çekimi yarıda kesemezdim. Çekimi bitirdim. Arkamı döndüğümde  Köşe Yazarları Koordinatörümüz B. Hulusi Gürbüz salonda değildi. Dışarı çıktım. B. Hulusi Gürbüz'ü aramaya başladım ki kalabalığın arasında halinden çok mutlu, dünya ile iletişimi kesilmiş halde bir elinde godiva çikolatayı tutarken  bir elinde de godiva dondurmayı yerken buldum. Oysa sergiye gelirken ''Boğazım ağrıyor'' demişti. Bende dondurmaya dayanamadığını bildiğim için ''Sakın dondurma yemeyin'' demiştim. Kaşla göz arasında benim çekim yapmamı fırsat bilerek dondurma yemeye başlamış. Suç üstü yakaladım. Savunma yapamadı. Suçu sabitti. Sadece gülümsemekle yetindi.

Tekrar konumuza dönecek olursak; sizler için çok değerli ressamların Yıldız Holding koleksiyonuna ait eserlerini fotoğraf ve kamera ile görüntüledim. Sergide Abidin Dino, Nuri İyem, Burhan Doğançay ve birçok Türk ressamın eserleri ile yabancı sanatçıların çalışmaları yer alıyor.

Çağdaş Eserler Sergisi’nin karşısındaki salonda daha önce İslam eserleri koleksiyonu ile ilgili ‘’Konuşan Yazılar’’ adı altında sergi açılmıştı. Bu sergiyi de sizler için görüntüledim. Önümüzdeki zaman içerisinde izlenimlerini sizlere aktaracağım.

 

Yazı: Özge Durmuş

Fotoğraf ve Kamera: Özge Durmuş 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Deniz ticaret41 yasında