A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

DENİZCİ TOPLUM MUYUZ? BANA GÖRE DEĞİLİZ (2.BÖLÜM)

03 Mart 2019, Pazar 15:17
reklam yerim makale içi

                Yine ‘’ Biz yelkenciyiz ’’ diyenlerden başlıyorum. İlk defa tekne alacaktır. 6-7 m veyahut 8 m yelkenli ile başlamak yerine hiçbir deneyim ve tecrübesi olmadığı halde 40 feet’ den AŞAĞI OLMAZ diyenler. Ve bazıları 40 feet tekneyi alıyorlar. Çok büyük bölümünün  marinadan çıktıklarını hiç görmedim. Giderler, teknelerinde otururlar, yer içerler, temizlerler, temizletirler fakat seyre hiç çıkmazlar. Teknelerinin altını bir karış sakal ve midye kaplar. Ve maalesef büyük bir bölümü ÇOK KİBİRLİ OLDUKLARINDAN YÜCE ALLAH’IN SELAMINI DA ALMAZLAR.

 

                Bu grubun içerisinde bazıları da telefonla yemek getirtirler. Yemek sonrası boşalan tabak ve tencereleri yüzer iskeleye gelişi güzel bırakırlar.

 

                Bazıları da aracı vasıtası ile aldıkları teknenin KOMİSYONUNU ÖDEMEDEN KAÇARLAR.

 

                Unuttukları bir şey vardır: HAK SİLLESİNİN SEDASI YOKTUR. BİR VURDU MU? CEFASI ÇOKTUR.

 

                Bir başka grup: MOTORYAT SAHİPLERİ VEYA KAPTANLARI FIRSAT BULDUKÇA ÇAKTIRMADAN DENİZE SİNTİNE BASARLAR. BU İŞİ  DE YAPARKEN MAKİNELERİNİ ÇALIŞTIRIR HALATLARLA SAĞLAMA ALIRLAR VE YOL VERİRLER. BUNU YAPANLARA ÖZELLİKLE DİKKAT EDİNİZ.

 

                Bazıları her şeyden kendilerini soyutlarlar çünkü öldükleri vakit tabutlarının da farklı olacağını düşünürler. Oysa hepimiz sonunda DEĞERLİ DOSTUM MEKANI CENNET OLSUN, FİKRET KIZILOK’UN DEDİĞİ GİBİ ‘’ İMAMIN GAYIĞINA’’ BİNECEĞİZ. İmamın gayığının eskiden bir çift küreği vardı. Sefer sırasında çapariz yapıyor diye bazı bölgelerde onu kullanmıyorlar.

 

                Denizlerde hayatını kaybedenler ve bulunamayanlar onlar imamın gayığına hiçbir zaman binemeyecektir. Onların mezarı denizdir. MEZAR TAŞI DA MARTILARDIR. Karada mezarları olmayan denizcilerin mekanları da cennet olsun.

 

                Şunu kimsenin unutmaması lazım. MAL SAHİBİ, MÜLK SAHİBİ HANİ BU FIRST’32-PRINCESS- 55 ‘in İLK SAHİBİ? YELKENLİLER DE YALAN, MOTORYATLAR DA YALAN. AL BİRAZ DA SEN OYALAN.

 

 

                                                                                                                             Devam Edecektir………