A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$

Fenerbahçe Açıklarında Korkunç Kaza!

29 Nisan 2024, Pazartesi 12:09
reklam yerim makale içi

Fenerbahçe Feneri’nin yaklaşık 1 deniz mili açığında deniz taksi, içinde iki kişi olan kürekli antrenman teknesine (KİK) çarptı.

Olaydan sonra bot batarken, kaza yerine ulaşan DAK/SAR ekipleri ağır yaralı durumdaki iki kazazedeyi kurtardı. Biri başından ağır yara alan, diğerinin ayağı kopan kazazedeler sahildeki ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Denizde dehşeti yaşatan olay öğle saatlerinde Fenerbahçe Burnu’ndaki deniz fenerin yaklaşık 1 deniz mili açığında meydana geldi.

Ulaşan bilgilere göre bir deniz taksi, büyük bir hızla içinde iki İranlı kadının bulunduğu KİK tipi kürekli antrenman teknesine çarptı.

Darbenin etkisi ile kürekli antrenman teknesi parçalanıp batarken, koyda antrenman yapan yelkenciler ve seyir halindeki tekneler tarafından uyarılan DAK/SAR ekipleri derhal harekete geçti.




İki bot olarak olay yerine ulaşan DAK/SAR ekipleri, sudaki iki kazazedeyi ağır yaralı durumda kurtardı.

Deniz taksinin hızla KİK’in üzerinden geçerken uskurunun iki İranlı kadın sporcudan birinin ayağının kopmasına yol açtığı öğrenildi.

Diğeri de başından yaralanan kazazedeler DAK/SAR ekipleri tarafından hızla karaya getirildi ve Kalamış Setur Marina’daki yakıt iskelesine çağrılan ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

Kürekli antrenman teknesinin, rüzgarın da oldukça güçlü olduğu bir havada neden sahilden bu kadar uzaklaştığı ve refakatinde neden bir koç botu olmadığı henüz bilinmiyor.

Deniz taksi kaptanının da görüşü açık olan ortamda bu KİK’i nasıl fark etmediği ise ayrı bir soru…

Soruların cevapları Sahil Güvenlik, Deniz Polisi ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda ortaya çıkacak.


KALAMIŞ KOYU İÇİN UYARI

Bu arada kurtarma çalışmalarına katılan ve DAK/SAR'ın çatısını oluşturan Denizciler Dayanışma Derneği'nin başkanı Murat Kaya, Kalamış Koyu'nda özellikle motor yat tipi tehlikeli seyirlerine de dikkat çekti.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'ndan çıkış yapan ya da marinaya dönen bu tip teknelerin yüksek süratle yol yapmalarının sakıncalarına değinen Kaya, "Koyda çok sayıda küçük yelkenliler antrenman yapıyor. Yüksek gövdeli büyük teknelerin  hızla seyretmesi tehlike oluşturuyor. Dileriz yaşanan bu kaza, yıllardır alınmayan önlemlerin gözden geçirilmesine ve denetlenmesine vesile olur" dedi.     

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.