A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Gemicilik Laboratuvarına İnce Denizcilik'ten Destek

30 Kasım 2021, Salı 12:52
reklam yerim makale içi

 

Malumunuz evladı vatana birşeyler verebilmek, yılların kazandırdığı tecrübelerden istifade ederek mesleklerine bir nebze katkıda bulunabilmek için fahri olarak bir çalışma içerisindeyim. Saygıdeğer gazetemin bana sağladığı imkanlardan efkârı umumiyeyi de aydınlatarak bizim çabalarımıza katkı sağlamalarına uğraşmaktayız. 

 

Gene okulumuzun saygıdeğer müdürü Habib Küçükseymen ve Denizcilik Alan Şefimiz Sayın Neşet Küçük hocamızın gayretleri ile okulumuzda işlevini yitirmiş bir binanın münasip bir bölümü Gemicilik Laboratuvarı olarak yeniden dizayn edilerek donatılmaktadır. Devletimizin bu gibi işler için ayırdığı tahsisat maalesef kısıtlı olduğundan bu tip işlerin hitama erdirilmesi ve işleyişleri için maddi ve manevi destek gerekmektedir ki bu manevi desteği elhamdülillah gayretkeş hocalarımız bizzat amele gibi bedenen çalışarak yerine getirmekte, maddi desteği ise bu ilim irfan yuvası okulumuzdan mezun bugün Türkiye’nin sayılı Armatörlük firmalarında kilit görevlerde bulunan Teknik Müdür, personel müdür, DPA, Kaptan gibi üst düzeyde görev yapan meslektaşlarımızın vasıtası ile eğitime gönül vermiş ve Türk Denizciliğinin yükselmesi, uluslararası arenada söz sahibi olmak için çaba göstermemizin gerekli olduğuna ve bu iş için de gerekli eğitimin her kademede ki gemi adamına verilmesi gerektiğine candan inanmış sayğıdeğer armatörlerimizin gayret çaba ve en önemlisi maddi destekleri ile de adım adım ulaşmaya çalışmaktayız.

 

 

 

Son olarak okulumuzda vücuda getirilmeye çalışılan ve resimlerini takdim ettiğim laboratuvarımızın teçhiz ve tadilatını üstlenen, gemi ve tersanelerinden talebenin eğitim görebilmesi için meslek avadanlık ve ekipmanlarını bila ücret okulumuza bağışlayan, bu uğurda hiçbir maddi menfaat gözetmeden sırf talebe eğitim görsün, atalarının şanına layık birer gemi adamı, işletmeci, kaptan, başmühendis olabilsinler diye gayret sarf eden Türkiye’nin saygıdeğer armatörlük firmalarından İNCE DENİZCİLİK'e ve başta saygıdeğer armatör Ahmet Bedri İnce Bey’e, Teknik Müdür DPA Uz. Yl. BşMüh. A. Yaşar Canca Bey’e, okulumuz mezunlarından personel müdürü Kaptan Ersan Devrim Bey’e katkı ve emeklerinden dolayı emeği geçen bütün arkadaşlara sonsuz bir teşekkür ve mihnet borçluyuz. Bu evlad-ı vatan bu ilim ve irfan yuvasında okuyup eğitilerek yarın Türk Deniz Ticaret filosuna eğitilmiş ve yetişmiş birer gemi adamı olarak katıldıkları zaman ağabeylerinden aldıkları bayrağı çok daha ileri seviyelere taşıyacaklardır bu kişilerin sayesinde. Gönül bütün denizcilik firmalarının, saygıdeğer armatörlerimizin, gemi sökümcülerinin, gemi malzemeleri imalatçılarının ve deniz camiasına direk veya endirek hizmet eden kişi, kurum ve müesseselerinde karınca ve kararınca her türlü yardımı bu eğitim yuvalarından esirgememesini istiyor. Saygıdeğer Armatör Ahmet Bedri İnce Beyefendi’ye katkı ve emeklerinden dolayı hiçbir resmi sıfatım olmamasına rağmen sırf meslek aşkım ve gönül bağım ile bağlı olduğum bu eğitim yuvalarında ara sıra seminer babında tecrübelerimi anlatmaya çalıştığım yarının denizcilerine yapılan bu yardımlar sonucunda gazetimiz okurlarına bir nebze olsun okulumuzu tanıtabilmek ve saygıdeğer armatörlük firması İnce Denizciliğin yapmış olduğu bu jestin bütün deniz camiasına örnek olması babında bilgilendirilebilmesi için naçizane yazıyı kaleme aldım.

 

Uz. Yl. Kaptan

H.Tuncay Alpman

30/11/2021