Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Kumpas Türk Loydu'na mı? Başkanına mı?

18 Nisan 2017, Salı 12:04
Türk Loydu genel kuruluna bir kaç gün kala ortaya serilen bazı durum ve davranışlar ortada bir kumpas varmış gibi...
Geldiği günden buyana Türk Loydu'na büyük adımlar attıran, Türk Loydu başkanı, yeniden seçim kazanmasın görünümünü sergileyen ilk davranış Gemi Mühendisleri Odası'ndan geldi.  Gemi Mühendisleri Odası aldığı bir kararla ki (bu karar kişilerin anayasal haklarını da zedelemekte) Türk Loydu başkan adaylığına  seçilecek gemi mühendislerinin Oda tarafından tespit edileceği. Tek başına Türk Loydu başkanlığına aday olacakların  Oda disiplin kuruluna sevk edileceğini duyurdu.
 
İkinci durum ise ne yazık ki Ulaştırma Bakanlığı'nda çalışan bir takım bürokratların, Gemi Mühendisleri Odası'nın aldığı bu garip kararın arkasında durarak sergileniyor.
O bürokratlar ki zamanında personeli olmayan bir yabancı klas kurumunu başarıyla denetlemiş. Olumlu rapor etmiştir.  Bu da yetmemiş, yetkisi Bakanlıkça iptal edilmiş. İptal gerekçesi danıştayca onanmış yabancı bir klas kurumunu Türkiye'de çalışması yönünde yönergeye ek madde ilave etmiş, hatta başka isimde olmasına rağmen hülle yaparak yeniden yetkilendirme konusunda gerçekten başarılı çalışmalar sergilemiş olmalarına karşılık Milli ve Yerli olup Türkiye'nin gururu olan Türk Loydu'na , Türk Loydu'na büyük adımlar attıran başkanına karşı olan tutumları ise oldukça hayret verici...
 
 
Not:  Deniz ve İçsular genel Müdürü Hızır Reis Deniz'in yakın bir zaman içinde Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atabileceği söylemleri ortada dolaşıyor. Başarılı bir bürokrat olan Hızır Reis Deniz'in başarıların devamını dilerim.
 
Deniz ticaret41 yasında