Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Metin Kalkavan, ''Oynama Zamanı'' demiş

10 Mart 2016, Perşembe 09:48
Bir kral ve vergi alma hikayesi var. O hikaye kısaca şöyle; Ülkenin birinde kral vergileri arttırdıkça, hak önce öfkelenmiş, sonra homurdanmaya başlamış, vergiler daha da arttıkça, halk arasında kavgakarda artmış ama kral vergiyi daha da arttırmış. Bakmış bu kez halkdan ses yok bütün halk susmuş konuşmaz olmuş. Kral vergiyi bir kez daha arttırmış. Sonra adamlarını yollamış bakın bakalım  halk ne yapıyor diye..  Kralın adamları görmüş ki halk vur patlasın çal oynasın sokaklarda dans ediyor şarkı söyleyip oynuyor. Kral tamam demiş bundan sonra vergi arttırma yok...

DTO genel kurulunda Metin Kalkavan "Şimdi ağlama zamanı değil, oynama zamanı"  Demiş bunu duyunca önce aklıma bu meşhur kral ve halkın oynaması hikayesi geldi:)

Kriz had safhada yapacak bir şey kalmamış artık oynama zamanı mı demek istedi acaba diye düşündüm bir an.  Ama öyle demek istemediği de açık

Metin Kalkavan akıllı, Bilgili en önemlisi dünya ekonomi konjoktüründe öngörüye sahip bir iş adamıdır. ( Her ne kadar yıllar önce kriz geliyor tedbir alın diye denizcileri uyarmasına karşın kendi krize yakalanmış olsa da) Onun için Metin Kalkavan'ın sözlerini dikkate almak gerek.

Şimdi Oynama Zamanı demesi sanırım ticaret  oyunun kuralına göre oynanması ama nasıl?

Zira borç gırtlağa gelmiş birinin bu oyunu nasıl oynacağını merak ediyorum. Borçları ertelemek için bankalardan karşılık vermeden teminat mektubu bulamaz. Çünkü Bankaya vereceği bir karşılığı yoktur. Arkasında kendini destekleyecek bir sermaye yok. Varlığı zaten ipotekli. Eee  nasıl oynayacak bu oyunu? 

Metin Kalkavan bir de buna açıklık getirse ne iyi olacak...



 
Deniz ticaret41 yasında