Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Para ve Karakter

10 Ekim 2021, Pazar 14:11

PARA VE KARAKTER

 

Dürüst geçinen, çevresine sürekli insanlıktan bahsedip vaaz veren ama sıra paraya gelince her türlü kötülüğü düşünüp yalan söyleyen, insanların arkasından dolap çeviren, kul hakkı yiyenler… Dışarıdan bakıldığında adam zannedilen ucuz insanlar.

 

Bu tür insanlar!!! kendilerini çok akıllı zannederler. Ceplerine attıkları parayı düşünürler. Karşılarındaki insanı aptal yerine koyduklarını zannederler. Çevrelerine de onların karakterine yakın insanlar toplarlar. Menfaatleri vardır çünkü. Ortak hesapları vardır. Para her şeyi örter, herkesi susturur değil mi?

 

Yalan ağızlarına o kadar yakışır ki yalan makinesine girseler kolaylıkla geçerler sanırım. Bir zamanlar meslek öğrendikleri, ağabey dedikleri insanları bile zamanı gelince SATARLAR. Zannederlerki söyledikleri yalanlar ortaya çıkmayacak, çevirdikleri dolaplardan kimselerin haberi olmayacak. Ortak dostlarına karşı haklı olmadığı halde kendini haklı çıkartmak için başvurmadığı yalan ve dümen yoktur. Birde ağızlarından dua eksik olmaz güya!!! En kötüsü de o insan hastayken, hastanede yaşam mücadelesi verirken onun hakkında asılsız biçimde dedikodu yapması. Olmayan şeyleri olmuş gibi göstermesi. Sanırım öleceğini zannetti. Üstelik o kadar karaktersizlerdirki hasta insanların bile paralarının üzerine yatacak kadar. YİYEBİLEN YESİN BAKALIM.

 

Denizcisi Mimarı, mühendisi hiç ama hiç fark etmez. Adam olmayana diploma ne yapsın? Diploma karakter sahibi yapsa keşke sizi ama nerdeee. Okumakla insan olunsaydı keşke. Yaşça kendilerinden küçük olan insanlara da, yaşça büyük insanlara da saygıları yoktur. Sırtından bıçaklamak için yer ararlar. Fırsat kollarlar. En büyük özellikleri sinsiliktir. İyilikten anlamazlar. Sadece PARA için onur, şeref, haysiyetini satarlar. Kul hakkı yiyerek artık arabalarında ne kadar gezerler, yatlarına ne kadar binerler tartışılır.

 

Ne diyelim; ‘’Bozuk olunca maya

                      Ne ar tanır, ne de haya’’

 

En büyük hesap Allah’ındır. İnsanların hesapları şaşar ama Allah’ın hesabı şaşmaz.

 

Özge DURMUŞ

10/10/2021

Deniz ticaret41 yasında