Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Sarı Ceketli Mühendis

14 Ekim 2022, Cuma 23:51

Köşe Yazarları Koordinatörümüz  B. Hulusi GÜRBÜZ'ün gemilere olan sevgisini birçoğunuz bilirsiniz. Bu yazıyı hazırlarken anlattığını sizlere aynen aktarıyorum.

 

''Koçtuğ Denizcilik'in gemilerinin dünya limanlarında çok büyük itibar görüyordu. Gemilerin köprülerinde  (Kaptan köşkü) Amerikan sahil güvenliği tarafından verilen ( US Coast Guard) sertifika ve takdirnameler bulunuyordu. Hatta Köyceğiz gemisi sökümü esnasında bu sertifikalardan iki tanesini edinmiştim.''

 

 

Koçtuğ Denizcilik'e ait Milas 1, Dalaman ve Köyceğiz kuru yük gemilerinin sökümü ile ilgili anısını bizimle şöyle paylaştı:

 

''Koçtuğ Denizcilik'in kendi tertemiz imajlarının dünya limanlarında zarar görmemesi için satmıyorlardı. Sökülerek tarihe gömülmesini istiyorlardı. Gemilerin sökülmesi için güvendikleri bir kişi vardı. Sökümcü Cemal YİĞİT. Milas 1, Dalaman ve Köyceğiz kuru yük gemilerini sökümcü Cemal YİĞİT sırayla sökmüş. Almak isteyenler her seferinde şansını denemiş. En son Köyceğiz kuru yük gemisi çalışarak karaya vurdurulduğu zaman gemiye talip olan bir armatör, gemi bedelinin on milyar üstünü teklif etmiş. Cemal YİĞİT kabul ettiği takdirde römorkör getirip karaya vurdurulan Köyceğiz kuru yük gemisini geriye çektireceğini söylemiştir. ''

 

Koçtuğ Denizcilik üniversite gibiymiş. Arkas Holding'de uzun yıllar yönetici olarak görev yapan Timuçin PEKAR Beyefendi ve Tomris TOPARLIKLI Hanımefendi Koçtuğ Denizcilik kökenlilermiş. 

 

 

 

Bu kısa yazım vesilesi ile Sıtkı KOÇMAN Beyefendi ve ailesinin, ortağı Selahattin GÖKTUĞ Beyefendi ve ailesine Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ONLARI HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAKTIR.

 

 

Yazı: Özge DURMUŞ

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Deniz ticaret41 yasında