Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Türkiye’nin En Genç Mikro Gemi Modelcisi

31 Ekim 2022, Pazartesi 12:16

Kuzey ile ‘’Yelkencinin Gazetesi ve Marinturk’’ iş birliği ile düzenlemiş olduğumuz ‘’Gemi Modelleri’’ sergisinde tanıştık. Kuzey Ünver 12 yaşında, şu anda altıncı sınıfta okuyor ve İstanbul’da yaşıyor. 

Kuzey, sergiyi gezerken bize yaptığı modellerden bahsetti ve ailesinin telefonunundan yaptığı modelleri gösterdi. O kadar küçüklerdi ki yakını göremeyen insanlar için modelleri görebilmek gerçekten zor.

Kuzey’in model yapmaya olan ilgisi ise üç yaşından beri lego yapması ile başlamış. Zamanla lego ile uğraşmak ona yetmemiş.

2021 yılında bir akşam film izlerken canı sıkılmış. Yanında tahta parçaları varmış. Parçaları kesmiş. Uhu ile parçaları yapıştırmış ve ortaya mikro model çıkmış. Bir sonraki gün ve akşam yine yapmış. O günden beri sürekli bu modellerden yapıyormuş. Kullandığı malzeme tekne modelciliği ile alakası olmayan tamamen geri kazanma ürünü. (Çay karıştırıcı) Bir modeli yaklaşık olarak 2 ile 15 dakika arasında yapıyor. Yapıştırıcı olarak sadece uhu kullanıyor. Aşağıda Kuzey’in yaptığı mikro modelleri görüyorsunuz. Sizlerin rahatça görebilmesi için olabildiğince yakınlaştırarak çektik. Sergi alanında ise mikro modellerin yanında bir büyüteç var. Büyüteci kullanarak baktığınız zaman modellere daha da şaşırarak bakıyorsunuz.

 

Kuzey Ünver’in sergiye getirdiği mikro modellerin yer aldığı platformu incelediğinizde uçak gemisi, araba vapuru, savaş gemisi, katamaran ve günümüzde kullanılan ağır silahların mikro modellerini görebilirsiniz.

 

Bu röportajı Kuzey’i ikna ederek sergiyi ziyareti esnasında gerçekleştirdik. Kuzey'in mikro modelleri Marinturk Pendik marinada sergilenmektedir. Sergiyi gezmek isteyenler için 5 Kasım son gün...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Deniz ticaret41 yasında