A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2411.2
  • BIST
    10247.23
  • BTC
    61450.15$

Vapurdaki ‘Sahipsiz Köpek’ Sosyal Medyada Gündem Oldu

10 Mart 2023, Cuma 14:21
reklam yerim makale içi

Kadıköy - Beşiktaş seferini yapacak Şehir Hatları vapuruna binen sahipsiz bir köpek yüzünden çıkan kriz sosyal medyada “en çok konuşulan” konu haline geldi. Kimi vapuru boş kaldırmak için yolculardan inmelerini isteyen kaptanı “hayvan düşmanı” ilan ederken, kimi de “herkes köpek sevmek zorunda değil, korkanlar var” diyerek kaptanın davranışını haklı buldu. Tartışma sürüyor…


Kadıköy’den Beşiktaş seferini yapmak üzere dün sabah saat 09.15’te kalkması gereken Şehir Hatları vapuru, son anda binen “kaçak yolcu” yüzünden durduruldu.

Vapurun müdavimi olan yolcuların “tanıdıklarını” belirttikleri sahipsiz sokak köpeği, sakince bir kenara kıvrılırken, kaptan yolculardan inmelerini ve vapurun boş olarak kalkması gerektiğini anons etti.



Hayvanseverlerle diğer yolcular arasında başlayan tartışma, vapurda bulunan BirGün Gazetesi’nin editörü Mehmet Emin Kurnaz’ın durumu bir video ile paylaşması üzerine sosyal medyaya sıçradı.


KİMİ KAPTANI SUÇLADI, KİMİ SAVUNDU…

Yolculardan bazıları, sahipsiz köpeği tanıdıklarını, çok uysal bir hayvan olduğunu ve kulağındaki küpeden de aşılı olduğunun anlaşıldığını belirterek kaptanın tutumunu şiddetle protesto etti.

Bazı yolcular ise, “herkesin hayvan sevmek zorunda olmadığını” belirterek korkanlar, ürkenler hatta alerjisi olanlar bulunabileceğini savunarak vapur kaptanının kararına hak verdi.



Ortam giderek gerilirken, sahipsiz köpek geldiği gibi vapurdan indi, ancak sosyal medyada alevlenen tartışma aradan geçen zamana dinmedi.



ŞEHİR HATLARI’NDAN AÇIKLAMA

Şehir Hatları İşletmesi'nden yapılan açıklamada, saat 09.15'te Kadıköy-Beşiktaş seferini yapan vapura, sokakta yaşayan ve zaman zaman iskelelerde misafir edilen dört ayaklı dostların bindiği belirtildi.

Köpeğin vapura binmesinin ardından yaşanan gelişmelerden dolayı Kadıköy-Beşiktaş seferinin 09.36'da gecikmeli olarak yapıldığı aktarılan açıklamada, "Öncelikle yaşanan gecikmeden dolayı özür diler, Hayvan Dostu Şehir Hatları politikamız gereği sürecin şirketimiz tarafından detayları ile tetkik edildiğini bilgilerinize sunarız" denildi.

... VE BUGÜN...



Bugün bir dostumuzun aktardığı fotoğraflarda, tartışmaların odağındaki sokak köpeği yine vapurda ve denizin üzerindeydi... Bu sevimli hayvanın denizi çok sevdiğinden yana kuşku yok.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.