Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Yeni Yapılanmada Ruhan Çakıroğlu neden olmasın

15 Temmuz 2018, Pazar 18:18
Hepimizin bildiği gibi 24 Temmuzdan itibaren Türkiye'de yeni bir dönem başladı.Bu dönem  de Türkiye büyük bir değişim sürecinden geçiyor.

Bu değişim sürecin içinde tüm yapılar değişecek ve yeniden yapılanacak. Bu değişim süreci içindeki yapılardan biri de Ulaştırma Bakanlığı. Nitekim önceki ismi Ulaştırma denizcilik ve Haberleşme bakanlığı olan bakanlığın bu yeni dönemde, adı Ulaştırma ve Altyapılar Bakanlığı olarak değişti.

Ulaştırma Bakanlığının iç yapısınında değişeceği aşikar görünüyor.

Bu konu hakkında bazı denizci arkadaşlar ile, yeni yapının ne olacağı, bu yapı içinde kimler, hangi özelliği taşıyan bürokratlar yer alabilecek gibi sohbet ederken, bir denizci arkadaş, bu yeni dönemde Ruhan Çakıroğlu'da acaba görev verirler mi dedi. Bir kısmı bu görüşe itiraz ederek sektörden ayrılalı çok oldu dediler diğer bir kısmı ise, Ruhan Çakıroğlu bildiğiniz gibi 2000'li yıllarda Denizcilik Müşteşarlığı İstanbul Bölge müdürü idi. Hatırlacaksınız hatır gnüle bakmaz yasa ne diyorsa o yapılır diyordu.  O devirde, Türkiye'nin başına dert olan, Türkiye Çin gerginliğine yol açan  bir Varyag hikayesi vardı. İşte bu Varyag olayında dik duran, yasalardan taviz vermeyen Ruhan Çakıroğlu sayesinde Türkiye Çin ile kazançlı hale gelmişti. Ve yine Çakıroğlu sayesinde varyag boğazlarımızdan kazasız belasız geçmişti diye hatırlatma yaptılar.

Sohbetteki arkadaşlar netice de, Ruhan Çakıroğlu, doğruluğu, vatanseverliği, işini iyi bilen, kendini sektöre kabul ettirmiş biri  neden olmasın dediler.

Bakalım Ulaştırma ve Altyapılar Bakanlığında kimler yeni yönetim içinde yer alacak. Kimbilir belki bu denizci arkadaşların tahmini tutar. Bakarsınız Ruhan Çakıroğlu, müsteşar veya o seviyede bir görevde yer alır. Kimbilir, devlet görev verince kaçılmaz ki...
Deniz ticaret41 yasında