Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

ZİYARETÇİLERE AÇILDI

25 Ekim 2022, Salı 15:51

Marinturk ve Yelkencinin Gazetesi iş birliği ile 24 Ekim 2022 tarihinde Marinturk Pendik marinada ‘’Gemi Modelleri Sergisi’’ açıldı.

Marinturk ve Yelkencinin Gazetesi iş birliği ile gerçekleştirilen ikinci sergi olan Gemi Modelleri Sergisi 5 Kasım 2022 tarihinde saat 18:00’a kadar devam edecektir. 

 Gemi Modelleri Sergisi hergün 10:00 - 18:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyarete açıktır.

 

Sergiye katılan firmalar ve gemi modelcileri:

Arkas Holding A.Ş / Türkiye’nin en büyük konteyner gemi filosu

İki adet konteyner gemi modeli ile katılım sağlamıştır. Bize verdiği destekten dolayı Ticaret Müdürü Sayın İbrahim Kontaytekin’e ve Kaptan Levent Demiriz’e çok teşekkür ediyoruz.

 

Sanmar A.Ş

Bütün dünyaya inşa ederek ihraç etttiği römorkörlerle göğsümüzü kabartan Sanmar Tersaneleri A.Ş sergimize iki adet römorkör modeli ile katılmıştır. Sayın Ali Gürün Bey’e desteğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

G-Force Katamaran Yelkenli Modeli (Ünlü İş insanına ait)

İleri teknoloji ile inşa edilmiş olan ve geçtiğimiz şubat ayında Atlantik Okyanusu’nu dokuz günde geçen katamaran yelkenli modeli ve Osmanlı kadırgası ile sergimize katılan Abdullah Tuğ Bey'e sanata ve bize bugüne kadar verdiği destekleri için çok teşekkür ediyoruz.

 

Ertuğrul Evcimen / (E.) Hava Asb.

Bir adet kabasorta armalı kalyon, bir adet römorkör, bir adet çırnık, bir adet aynalı gezinti sandalı modelleri ile sergimize katılmıştır. Gemi Modelcileri ve Gemi Sevenler Derneği Genel Sekreteri arkadaşımıza verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz.

 

Sertan Sayın

Bir adet römorkör, bir adet motoryat, bir adet tenezzüh teknesi, bir adet çektirme, iki adet minyatür motoryat, bir adet kalyon top kesiti modelleri ile sergimize katılan Yelkencinin Gazetesi İstanbul / Şile bölge temsilcisi arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz.

Sertan Sayın, geçtiğimiz yıllarda 8.5 metre boyunda polyester yelkenli gövdesi almış olup daha önce deneyimi olmadığı halde tekneyi donatmıştır. Hırçın Karadeniz’de yaz-kış demeden yelken basmaktadır.

 

Kartal Yat / Emrah Yılmaz-Murat Yılmaz-Yunus Yılmaz

Kartal Yat; her türlü yat alım-satım, bakım-onarım, transfer işleriyle iştigal etmektedir. Fotoğrafta gördüğünüz modelin aslı 40 metredir. Sürekli bakımı Kartal Yat firması tarafından yapılmaktadır. Kartal Yat, İstanbul / Pendik Marinturk marinada bulunan ofisi ile Türkiye'de ve dünyanın her yerinde hizmet vermektedir.

Nurettin Taşçı / (E.) Dz. Asb.

Avrupa’da ün salmış duayen modelci, Manolya adlı sürat teknesi modeli ile ilerleyen yaşına rağmen büyük heyecanla sergide yerini almıştır. Kendisine katılımından dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Manolya adındaki model 2018 yılı statik gemi modelleri yarışmasında C2 sınıfında altın madalya ile ödüllendirilmiştir. Manolya isimli model 1958 yılında çizilen bir plandan yararlanılarak 08/04/2016 tarihinde tamamlanmıştır. Teknenin aslı İstanbul / Ayvansaray’da inşa edilmiş olup 4.20m boyunda, 1.58m eninde,0.72m yüksekliğindedir. Dıştan takma motoru 1957 model Kanada yapımı 10hp johnson marka benzinli deniz motorudur. Orijinal dıştan takma motordan alınan ölçüler ve fotoğraflardan faydanılarak 1/10 ölçeğinde imal edilmiştir.

 

Osmanlı dönemine ait Baştarde tipindeki modeli ile de Nurattin Taşçı, Fransa / Paris Louvre Müzesi’nde yerini almıştır.

Ali Durmuş

Tarihin derinliklerinde kalan 1911 İngiltere yapımı S/S Kalender yolcu vapuru modeli ve Türk Deniz Kuvvetleri’nin göz bebeği olan Heybeliada Fırkateyni modeli ile katılmıştır. Sergimize verdiği destekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. 

Kalender vapurunun sancak makinesi, günümüzde İstanbul / Hasköy’de bulunan Rahmi Koç Müzesi’nde yer almaktadır.

Ali Durmuş, günümüzde profesyonel olarak modelciliğe devam etmektedir.

 

Naim Maktav / (E.) Dz. Ast Sb.

17.yy'a ait (1670) Hollanda kraliyet yatı modeli ile katılmıştır.  Model 2019 yılında 1/50 ölçekli yapılmıştır. Yatın aslı 23m boyunda, 6m enindedir.

Sergimize verdiği destekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. 

Dinçer Türkoğlu / Volant Yacht

Yarattığı farklı konsept ile Avrupa’da ve yurdumuzda adını duyuran Voluse 45 modeli ile katılım sağlamıştır. Sergimize verdiği destekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz.

 

M. Saim Gürer

Makter Maket Tersanesi / Aysai 3M Proje& Mühendislik Sanayinin Geta Tersanesi için yapmış olduğu bir adet Salvor tipi römorkör ile katılmıştır. Sergimize verdiği destekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz.

 

Erdem Yılmaz

İstanbul / Ümraniye’de bulunan Sesinoks galeriden sergimize getirdiği İngiliz tipi yelkenli modeli, denizci bayrakları, fenerler, pusula tası, merhum Haluk Cecan adına yapılmış dalgıç heykelciği ile katılmıştır. Sergimize verdiği destekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz.

 

Kutlay Bekret

Kutlay Bey sergimize Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kullanılan ''ACAR'' yatı modeli ile katılım göstermiştir. 

Kutlay Bey, vatani görevini Acar yatının Kuzey Deniz Saha Komutanlığı bünyesinde (Kasımpaşa / İsanbul) bulunduğu dönemde 1986-1988 yılları arasında serdümen olarak görev yapmıştır.

Burak Erdoğan

Sizmari Denizcilik'e ait yelkenli uskuna modeli ile katılmıştır. Sergimize verdiği destekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Sizmari Denizcilik yat pazarlama, yat kiralama, tekne transfer, eğitim, danışmalık, müşavirlik ve sigorta aracılık hizmetleriyle faaliyet göstermektedir.

 

Fahir Çam / Marinturk Marinaları Genel Müdürü

Ev sahibimiz Marinturk, Uzakdoğu Asya denizlerinde kullanılan büyük ölçekli yelkenli model ile sergimizi zenginleştirmiştir. Sergimize verdiği destekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Sergimizin gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan olan Marinturk marinalar Genel Müdürü Sayın Fahir Çam, Neşe Karakolcu, Melike Özbey, Barbaros Turan, Marina Güvenlik Amiri Bektaş Yılmaz, Marınturk teknik ekibi, Marinturk temizlik personeli ve Marinturk çalışanlarına huzurlarınızda çok teşekkür ediyoruz.

Sergimizin duyurulmasında çok büyük gayret sarf eden ünlü uçak modelcisi Sayın Sertaç Bayar ve ''Tersane Model & Maket'' firması Kudret Altınkeser'e ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.

Fotoğraflar: Selahattin Bilbey

Yazı: Özge Durmuş 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Deniz ticaret41 yasında