Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Ayıp ediyorsun Metin Kalkavan

03 Nisan 2018, Salı 12:20


Metin Kalkavan'ı yıllar önce Haber Türk Tv de program yaparken, Rahmetli arkadaşım Şadan Kalkavan vasıtasıyla tanımıştım. Bana Metin'i Deniz Ticaret Odasına başkan yapmak için uğraşıyoruz biraz tv ekranında görünsün, tanınsın iyi çocuktur,  iyi yetişmiştir demişti. Bende tv progmamıma davet etmiştim ilk orada görüşüp tanışmıştık.

O zamanlar genç bir denizci iş adamıydı. İdealistti. Kültürlüydü. Kibar ve centilmen tam bir eskilerin deyimiyle salon adamıydı. İşi yoktan buralara getirdim diyordu.Gerçekten Konteyner taşımacılığına boyut kazandırmıştı. İşyeri o zaman Karaköyde çok katlı otoparkın karşısında, caminin yanında, sokak içinde sade ve eski bir iş hanındaydı. Metin kalkavan da tabiri caizse daha işin başlangıcındaydı.

Neyse fazla uzatmayalım ilk DTO seçimlerinde Metin Kalkavan seçimi kazanarak DTO başkanı oldu. zamanın herşeyi değiştirdiği gibi zamanın o kibar, idealist Metin Kalkavan'ı da değiştirdiğini izledik. Zira o kültürlü, zarif, idealist Metin Kalkavan, ilerleyen zaman içinde hırslı, herkese tepeden bakan, ( sanırım biraz da işlerinin ters gitmesinden ) kibirli ve sinirli biri olup çıktı.

Oda ve üye ilişkileri arasında uyumsuzluklar yaratılırken hiç umursamadı...
Her DTO meclis toplantısında ne hikmetse Piri Reis Üniversitesini en önemli konu haline getirdi. Oda ile Piri Reis üniversitesinin bağlı olduğu TUDEV'i birbiri ile ilişkisi varmış gibi göstermeye devam etti. 

Halbuki herkes biliyordu ki Tudev ile DTO'nun organik bir bağı yoktur.Tudev 50-60 kişinin kurduğu bir vakıftır sadece... 

Bu vakfa DTO'nun paralarının büyük kısmının eğitime destek adı altında aktarılmasını üyeler içine sindiremiyor ama bir şey de söylemiyorlardı.

Taaa ki, geçen seçimlerde DTO başkanlığına aday olan Salih Zeki Çakır bu konuyu gündeme taşıncaya kadar...

Salih Zeki Çakır'a karşı Metin kalkavan seçimi tekrar kazanıp, yeniden başkan olunca kibiri ve siniri daha da arttı. 

Ama gel gör ki üyelerin büyük kısmı Metin Kalkavan'ı istemez hale gelmişti artık. Bu seçimde de birleştirici bir düşünceyle ortaya çıkan Hepimiz Odası Hareketini denizciler büyük bir sahiplenmeyle büyüttüler.

Metin Kalkavan'ın en son geçen Cuma günü DTO'da tertiplediği basın toplantısında büyük bir kibirle gazetecilere bana ne istiyorsanız sorun demesine rağmen en önemli konusu yine Tudev ve ona bağlı Piri Reis Üniversitesi oldu. Ve Gazetecilerin gözüne baka baka Piri Reis Üniversitesinin DTO'nun en önemli kurumu olduğunu söyleyip durdu.

Bu kadar kibirine rağmen nedense Hepimiz Odası Hareketi'nin günler öncesinden tertiplediği kamu oyuna duyurduğu 7 Nisan saat 19-23 arasındaki Büyük Buluşma isimli toplantı davetine, Metin Kalkavan'ın da aynı tarih,  aynı saat ve aynı semtte DTO üyelerini vizyon 2023 adı altında toplantıya davet etmesi, Hepimiz Odası Hareketi'ni sabote etmekten başka amaç taşımadığı açık açık görülüyor

Bu hareketler benim tanıdığım o zarif, kültürlü ve bilgili iş adamına yakışmıyor. Böyle davranmakla ayıp ediyorsun Metin Kalkavan. Hem kendine hem seni tanıyanlara....

Deniz ticaret41 yasında