A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

BAUISC İlkbahar Trofesi’nde İkinci Etap Rüzgarsız Kaldı

02 Nisan 2024, Salı 09:21
reklam yerim makale içi

BAUISC tarafından düzenlenen 2024 İlkbahar Trofesi’nin ilk etabında nazlanan rüzgar, ikinci etapta tamamen yok oldu. İstanbul’da hava sıcaklığının bir anda 27 derecelere çıkması, tahminlerin öngördüğü düşük havaya bile yaklaşamadı. Komite, “direk dibini kaşımadan”, “Haydar’a seslenmeye” kadar bilinen tüm “rüzgar çağırma” ritüellerini uygulasa da çabalar sonuç vermedi.


BAUISC İlkbahar Trofesi’nin iki yarış hedeflediği ikinci etabı, rüzgarsızlık nedeniyle yapılamadı.

IRC, SportsBoat ve Gezgin sınıflarında 38 tekne kayıt vermiş olmasına rağmen, denizin ve hava şartlarının durumunu gözleyen ekiplerden çoğu denize dahi çıkmadı ve gelişmeleri karadan izledi.

Yarış Kurulu, önce Caddebostan açıklarını kolladı, ardından Sivriada yönüne oldukça açığa kadar gitti, ama beklenen rüzgardan bir ize rastlanılamaması üzerine saat 11.40’ta “tehire” çıkıldı.

ThumbnailThumbnailThumbnail

Bekleyiş devam ederken, Yarış Kurulu’nun bulunduğu teknede, direk dibini kaşımaktan tutun, “Haydar, Haydar” seslenişlerine kadar bilinen tüm “rüzgar çağırma” ritüelleri denendi, ama sonuç vermedi.

Erken tahminler zaten düşük havaya işaret ediyordu. Buna bir de Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası eklenince ve İstanbul’da termometreler 30 Mart Cumartesi günü 27 dereceyi gösterince, zayıf esintiler dahi kayboldu.



Sonunda BAUISC İlkbahar Trofesi’nde ikinci etap, tüm umuıtların tükenmesi üzerine saat 14.15’te “Abandone altı Aydın” flamalarının göndere toka edilmesi ile yarışsız noktalandı.

Bunun üzerine İstanbul Yelken Kulübü terasında planlanan ödül töreni, “sosyal buluşma”ya dönüştürüldü.

BAUISC İlkbahar Trofesi’nde üçüncü etap Helly Hansen Sport Works Sailing Cup adıyla 27 Nisan’da yapılacak. Gün içinde iki yarış hedefleniyor.
       
Fotoğraflar: Osman UĞUR@ugurosi

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.