A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Cahit Üren’in Vefat Haberi Yarışın Ortasında Geldi

10 Haziran 2024, Pazartesi 09:00
reklam yerim makale içi

Tam 38 yıl boyunca yürüttüğü TAYK (Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü) Genel Müdürlük görevini 2022’nin Nisan ayında Can Giray’a devreden Cahit Üren, yakalandığı hastalığa yenik düştü ve 82 yaşında İstanbul’da yaşama gözlerini yumdu. Yelken dünyasını derinden sarsan bu acı kayıp haberi, TAYK-GİSBİR Kupası’nda ilk gün yapılan şamandıra yarışların ortasında geldi.

Kod adı “Cemal-Umman” idi…
WHF kanal 73’te yapılan telsiz görüşmelerinde bahriyeden gelen alışkanlıkla adının ve soyadının ilk harflerini kullanarak çağrı yapardı…

Deniz Kuvvetleri’nin çeşitli kademelerinde çalıştıktan sonra Deniz Binbaşı rütbesi ile Hücumbot Filo Komutanlığı’ndan emekli olan Cahit Üren bir anda kendini yat dünyasının içinde buldu.

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü’ne Genel Müdür olan Cahit Üren, 38 yıl boyunca aralıksız sürdürdüğü görevini 2022’nin Nisan ayında yapılan Trofe Ödül Gecesi’nde o güne dek yardımcılığını üstlenen Can Giray’a devredene dek hep aktifti.


ACI HABER YARIŞIN ORTASINDA GELDİ

Bir yandan da yakalandığı amansız hastalıkla savaşıyordu. Tedaviye olumlu cevap verdiğini görünce morali düzeliyor, neşesi yerine geliyordu. Yaşamının son gününe kadar da bu iyimserliğini korumayı başardı.

Bu yüzden, 8 Haziran 2024 günü yapılan TAYK-GİSBİR Kupası’nın şamandıra yarışları sırasında vefat haberi geldiğinde herkes derinden sarsıldı. Durumunu takipte olan kişiler için “beklenmedik” bir olaydı ancak gerçeğin yüzü de acıydı…

Türkiye’de yatçılık dünyasında derin izler bırakan Cahit Üren ya da kod adı ile “Cemal-Umman”, amansız hastalığına eklenen bir rahatsızlık sonucunda verdiği savaşı kaybetmişti.



SON SEFERİNE SELİMİYE CAMİİ’NDEN UĞURLANACAK

82 yaşında İstanbul’da yaşama veda eden Cahit Üren, 10 Haziran Pazartesi günü öğle namazının ardından (13.10) Selimiye Camii’nde yakınları, dostları ve arkadaşları ile son kez buluşacak ve onlardan helalliğini aldıktan sonra Kasımpaşa Kulaksız Kabristanı’ndan son seferine uğurlanacak.

Teğmenlik yıllarında Oya Üren ile evlenen ve iki kız çocuğu babası olan Cahit Üren’in ailesine, yakınlarına, dostlarına ve yelken dünyasına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Sevgili Cahit Ağabey, yolunu ışıklar aydınlatsın, melekler yoldaşın olsun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.