Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Erdoğan'nın diploması diye Okulumuza ayıp etmeyin

10 Haziran 2016, Cuma 13:42
Erdoğanın Diploması siyasi polamik olmaktan kurtulmuyor. Ama bu arada olan da benim okula oluyor. Okul 3 Yıllıkmış. Üniversite sayılmazmış. Okul arkadaşları ortaya çıkmıyormuş. Üniversite arkadaşları ile neden fotoğrafları yokmuş. Yıllıkta resmi yokmuş. Yok daha bilmem ne....

Erdoğanın diploması üzerinden siyasi polemik yaratmak isteyenler aklına geleni konuşuyor. Konuşmuyor, sallıyor da sallıyorlar.

Üstelik bu sallayanlar da akıllı geçinenler... Okumuş geçinenler...

Erdoğan'la aynı okulda, aynı yıllarda okudum. Benimle birlikte bir sürü kişi daha aynı okulda aynı yıllarda okudu. Aradan geçen 40 yılın sonunda kaç kişi birbiri ile görüşüyor? Üstelik o devirde okul öğrecisi deyim yerindeyse bir avuçtu. Herkes birbirini tanırdı. Ama tanımak başka arkadaş olmak başka.
Her tanıdığı ile arkadaş olmak zorundamıydık ki.
Hele o zamanlar, öğrenciler kendi aralarında gruplaşmışken...

Bu sallayanlar daha okulumuz adını bile tam söyleyemiyorlar. Bizim okulumuzun adı; İstanbul iktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Akaray İktisat ve Maliye Yüksek Okulu. Bu böyle biline.

Öyle salladıklarının aksine Okulumuz 4 yıllık, olup, 2 dersten başarısızsa sınıfda kalma vardı. Hocalarımız da zamanın en ünlü öğretim üyeleriydi. Hemen hepside prof.du. Çoğu da sıfırcıydı.
Bu sallayanlara sorarım sizler üniversite okuken, sizlere 100 üzerinden, binde 16 not veren hocanız varmıydı? Bizde vardı.

Hemen klıma geliveren hocalarımız; Prof. Dr. Reşat İnan, Prof dr. reşat İnan'ın asistanı Aydın Ayaydın ( CHP milletvekili), Prof dr. Sulhi Dönmezer. Ord. Prof. Dr. Reşat Kaynar, Prof Dr. Erol Zeytinoğlu. Prof dr. Erol Manisalı, Öğretim üyesi Mihran Demir. Prof. Dr. İsmet Giritli. Dr. İsmail Özaslan, Dr. Kamuran Pekiner ve daha isimlerini hatırlayamadığım nice kıymetli hocalarımız vardı kuşkusuz.

Okulumuz, Fındıkzade'den Vatan Caddesine inen Molla Gürani sokaktaydı. Yanı başımızda yine İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı Gazetecilik Yüksek Okulu vardı. Bodrum katındaki kantimiz ortakdı.

Her okulda olduğu gibi bizim okulda da sağ ve sol gruplar vardı. Ben gururla söylüyorum Okulun Ülkücü Grubundaydım. Ama açıkça söyleyeyim halen eski arkadaşım olan ülkücüler arasında bizim okuldan ya 2 kişi, ya da 3 kişi . Diğerleri Beyazıttan, Aksaraydan eski tüfek arkadaşlarımdır. Çünkü okuldan sonra çoğu memleketlerine geri döndüler. Halen arasıra görüştüğüm şimdi iş adamı olan, okuldan kalan bir kaç arkaşım da o zaman okulun sol takımından olanlardı.

Gruplar kendi aralarında kaynaşır. Diğerleri ile sohbet edilmezdi. Okullarda silahların konuştuğu yıllardı, o yıllar.

Tayyip Erdoğan'ların da kendi aralarında 5-10 kişilik bir grupları vardı. O gruptan tanıdğım şimdi Marmara Üniversitesi rektörü oldu.

Okul yıllarından bu güne 40 yıldan fazla zaman geçmiş. Şimdi o sallayanlara sorarım.

Marmara Üniversitesi Diploma sorgulama bölümüne girmişler. Sorgulamışlar Erdoğanın diploması görülmüyormuş A salaklar benim diplomam da o sorgulamada çıkmaz. Bizim okulumuz her ne kadar Marmara Üniversitesine devredilmişse de Okulumuz başka. Benim yedek subaylık yapıp yapmadığım bile askerlik şubelerindeki bilgisayarlarda görünmüyor. Ancak kendi şubeme gittiğimde ortaya çıkıyor. Gece gündüz uğraşıp Erdoğan'ın diplomasının sahte olduğunu kanıtlama çabası içinde olacağınıza akıllı işler yapsanız daha iyi bence. Çünkü bu nafile çabalarınızla okulumuzu, o okuldan mezun olan bizleri ziyadesiyle öfkelendiriyorsunuz
 
Deniz ticaret41 yasında