A.S.P.
İstanbul
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Gökhan Abur Yaşamını Yitirdi

18 Eylül 2023, Pazartesi 11:26
reklam yerim makale içi

Hastalığı nedeniyle iki yıldır tedavi gören NTV meteoroloji editörü Gökhan Abur (80) hayatını kaybetti. Abur, meteoroloji uzmanlığının yanı sıra müzik ve denizcilikle de yakından ilgileniyordu.

TAYK tarafından düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası öncesinde yapılan brifinglerde ekipleri rota boyunca etkili olan hava koşulları hakkında bilgilendiriyordu.


Yaklaşık iki  yıldır kanser tedavisi gören NTV ekranının “bariton sesli” meteoroloji editörü Gökhan Abur verdiği mücadelede yenik düştü ve 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Müzik tutkunlarının “Kargalar Kafeste” adlı toplulukla, denizcilerin de deniz meteorolojisi ile yakından tanıdığı Gökhan Abur çok yönlü kişiliği ile öne çıkan bir isimdi.

Lise çağlarında kurduğu orkestra ile müzik dünyasına adım atan Abur, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nü kazandığı İstanbul'da da kurduğu bu orkestrayı devam ettirdi.



İTÜ’den "meteoroloji yüksek mühendisi" olarak mezun olan Abur, uzun yıllar sürdürdüğü Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümü'ndeki görevinden 2003 yılında emekli oldu.

DENİZCİLİK DE İLGİ ALANINA GİRDİ

1983'ten itibaren deniz ve denizcilikle de yakından ilgilenmeye başlayan Gökhan Abur, sonrasında uzak yol kaptanlarına meteoroloji konulu eğitimler, Atlantis Yatçılık’ta da "Meteoroloji ve Denizde Hava Tahmini" dersleri verdi.

Ayrıca Beysun Gökçin'in Açık Radyo'da hazırlayıp sunduğu "Açık Deniz" programına tam 22 yıl boyunca kesintisiz katılarak denizcileri ilgilendiren yönleriyle meteorolojik durumları değerlendirdi, gelişmeleri yorumladı.  



Yıllarca TAYK tarafından düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası öncesinde Fenerbahçe D/G İstasyon Komutanlığı’nda düzenlenen dümenci toplantılarında ekipleri izleyecekleri rota boyunca etkili olan hava koşulları hakkında bilgilendiren Abur, aynı zamanda “Kargalar Kafeste” topluluğu ile pek çok yerde de canlı performans sergiledi.

3 çocuk babası olan Gökhan Abur 17 Eylül Pazar günü Üsküdar'daki Şakirin Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Çengelköy Mezarlığı'ndan son seferine uğurlandı.

Sevgili dostumuzun yolunu ışıklar aydınlatsın.
Ailesine, çalışma arkadaşlarına, dost ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.